събота, 21 ноември 2015 г.

Колумбийски мафиоти застреляли терористи в парижко кафене по време на атентатите

Трима членове на колумбийски наркокартел, които били в кафене в Париж по време на терористичните атаки на 13 ноември, са спасили посетителите от нахлули в заведението терористи с автомати, гръмнаха няколко колумбийски медии, като се позоваха на информация от журналист от „Европа 1”. Информацията беше споделена и от ren.tv.

Мафиотите са се държали повече от героично и по навик, когато видели нахлуващи в кафенето хора с автомати, просто извадили пистолетите си и застреляли не очакващите отпор хора на „Ислямска държава”.

Така те спасили от смърт десетки посетители на кафенето, намиращи се там в съдбоносната вечер. Някои сайтове дори публикуваха снимки на нарко-героите. Те обаче били пуснати за международно издирване и след като френската полиция пристигнала на мястото, веднага ги арестувала.

Според коментарите, очаква се те да бъдат предадени на колумбийските власти, които ги търсят във връзка с организиране на нелегални канали за производство и продажба на наркотици.

Тайнствен храм на 2 хилядолетия в Рим

Мистериозна римска базилика, построена в чест на таен езически култ, скрита 12 метра под земята, наскоро бе отворена за посещения, съобщи британският „Телегреф“. Храмът е единствен по рода си в света, бил е издълбан преди през първи век във варовикова скала в покрайнините на имперската столица.

Пищно украсена с хоросанови релефи на богове, богове, богини, пантери, крилати фигури и пигмеи, базиликата „Порта Маджоре“ била открита случайно през 1917 г. при строежа на жп линия от Рим до южния град Касино. Старателната реставрация, която продължила дълги години, вече е напреднала дотолкова, че 12-метровото помещение може да бъде показано на публиката.
Подземната базилика била построена от богато римско семейство, отдадено на слабо известния култ Неопитагорейство. Съществувал през първи век, той предшествал появата на християнството в Римската империя и следвал мистична елинистическа философия, която проповядвала аскетизъм и се основавала на трудовете на Питагор и Платон.

„По онова време е имало много култове и като цяло империята е била доста толерантна към тях. Но специално на този е било гледано като заплаха, защото е отхвърлял идеята, че императорът е небесен посредник между смъртните и боговете“, обяснява д-р Джована Бандини, която ръководи разкопките.

Смята се, че базиликата е била построена от влиятелното семейство Статилий. Членовете му били обвинени, че практикували черна магия и незаконни ритуали, от хитрата и безскрупулна Агрипина, майка на император Нерон.
Главата на семейството – Тит Статилий Таурус, бил разследван от сената за „пристрастеност към магически ритуали“. Той настоявал, че е невинен, но през 53 година сл. Хр. се самоубил. Базиликата била занемарена и по времето на император Клавдий била запечатана, а след това потънала в забвение.

Екип от експерти все още реставрира вътрешността й, като внимателно премахва наслоената пръст и калциевите отлагания. За целта се използват химикали, специализирани инструменти и лазери.
Част от релефите по стените и тавана са ерозирали, но други са се съхранили изненадващо добре. Реставраторите премахват дебелия пласт от калций първо на ръка, а после с фини бормашини.

„Същите се използват от зъболекарите“, разяснява Рикардо Манчинели, технически ръководител на проекта.

Базиликата се състои от три нефа, разделени от шест каменни колони и една апсида. Всички те са украсени с изображения на кентаври, жирафи и сатири. Има и рисунки на герои като Ахил, Орфей, Парис и Херкулес. Главата на Медуза пази входа към залата, а долните части на стените са боядисани в кърваво червено, с интерпретации на птици и жени в тоги.
Храмът, който е напълно скрит от външния свят и до него се стига през врата, замаскирана от мрежеста ограда, се намира точно под жп линията. Отгоре се чува тракането на влаковете.

„Издълбана е в шуплест варовик – скала, която се обработва лесно. Това е причината да има толкова много катакомби под Рим“, посочва инж. Марио Белини.
Макар че реставрацията все още не е приключила, базиликата вече е отворена за посетители. Туристическите групи обаче ще бъдат малки заради крехкостта на монумента.

„Трябва да се поддържат постоянна температура и влажност. Температурата не бива да надвишава 18 градуса по Целзий, а влажността да е под 92%. Но пък не е добре да пада и под 87%, защото хоросанът започва да изсъхва и да се напуква.

Това място е уникално в Римския свят заради архитектурата и дизайна си. То е предшественик на базиликите, строени през християнската ера векове по-късно“, коментира д-р Джована Бандини.

Прокуратурата в Люксембург започва разследване на продажбата на „Виваком“

В Люксембург е започнало разследване на скандала с Виваком. То е по искане на реалните собственици на 43% от акциите на фирмата. Известие за началото на разследването - 18 ноември, - получили адвокатите, представляващи интересите на Дмитрий Косарев.

От този момент нататък всички действия с акциите, притежавани от руския бизнесмен, ще се смятат за престъпление. Следователно братята Велчеви, организирали продажбата на 100% от акциите на „Виваком”, ще попаднат под ударите на закона и международното право. 

Разследването се базира на факта, че се прави опит за продажба на акции, на които е наложен запор, което само по себе си се явява углавно деяние. Освен това сделка, извършена със запорирани акции в правния мир е юридически нищожна.

Наред с разследването на този случай, Международният арбитражен съд на Международната търговска палата разглежда иска към компанията Crusher, която според Дмитрий Косарев незаконно задържа 33% от акциите на „Виваком”.

Припомняме, че конфликтът между българското подразделение на ВТБ и Дмитрий Косарев, явяващ се собственик на 76% от акциите на българския оператор „Виваком”, избухна в края на октомври тази година, когато ръководството на „ВТБ Капитал” обяви за подготвящия се търг за продажбата на правото да се предяви иск за 100% от акциите на „Виваком” за сметка на неизплатен кредит на обща стойност 150 милиона евро. Заедно с лихвите по кредита общата сума на дълга на „Виваком” пред „ВТБ Капитал” е в размер на около 176 милиона евро. Стойността на стоте процента акции на оператора, по оценка на Дмитрий Косарев, надхвърля 1 милиард евро.

Милен Велчев пред медиите твърди, че нищо не знае за новия акционер на „Виваком” и че не можели да се свържат с него. Дмитрий Косарев от своя страна заявява, че всичките му данни за контакт, както и предложението за рефинансиране на кредита, отдавна са предадени на ВТБ.

По думите на мениджърите на „ВТБ Капитал” търгът се организира, за да може банката да получи дължимите ѝ пари. При това търгът е организиран по максимално прозрачен начин и на него са поканени повече от 40 участници.

Дмитрий Косарев обаче разкрива, че от 40 участници до финала са допуснати само три компании. Впоследствие заявките на две от трите компании бяха отхвърлени по формални забележки и безалтернативен победител в търга трябва да стане консорциумът на братята Велчеви и Спас Русев, създаден специално за тази цел. След като акциите на оператора бъдат продадени на този консорциум на цена, значително по-ниска от пазарната, те ще препродадат компанията още веднъж, но вече за реалната ѝ цена. Така от търга ще пострадат не само Дмитрий Косарев, но и миноритарните акционери, контролиращи 24% от акциите на оператора.

На представителите на Косарев в прокуратурата на Люксембург било потвърдено, че заявлението им е прието и започва разследване. Заявители по случая са люксембургската компания LIC Telecommunications (контролираща 43% от акциите на „Виваком”), собственост на Empreno, която на 100% е контролирана от Косарев, и самата компания Empreno.

На тази дата: 21 ноември 1916 г. корабът-близнак на „Титаник” потъва в Егейско море

1916 г. корабът-близнак на „Титаник” - лайнерът „Британик”, попада на мина в Егейско море и потъва. От 1300 души екипаж и пасажери, които били на борда на най-големия кораб във флота на британската корона, загиват 30.

Историята на „Британик” тръгва от корабостроителницата „Харланд и Волф” в Белфаст. След потъването на „Титаник” компанията собственик „Уайт стар лайн” укрепва допълнително другите два луксозни лайнера „Британик” и „Олимпик”. Корпусът става двоен, подсилват се машинните отделения и котелните помещения и водонепроницаемите прегради от шест стават 15. Увеличава се и броят на спасителните лодки. Със своите 48 158 тона и дължина 269 м корабът изглежда още по-голям и могъщ от „Титаник”. Предназначен е за гражданско плаване, но на 13 ноември 1915 г. Адмиралтейството го реквизира и го превръща в болница.

Пребоядисан в бяло, с огромни червени кръстове и хоризонтално зелено райе, лайнерът получава и ново име  „Кораб болница на Нейно Величество”. Начело на командването е капитан Чарлс Бартлет.

След пет успешни курса до Близкия Изток и обратно до Обединеното кралство, транспортирайки болни и ранени, „Британик” отплава на последното си пътуване от Саутхемптън за Лемнос в 14.23 ч. на 12 ноември 1916 г. Пет дни всичко се движи в обичайния ритъм, но на шестия нещата се обръщат. На 21 ноември сутринта корабът доближава гръцкия остров Киа.

В 8.12 ч. мощна експлозия разтърсва „Британик”. По това време лекарите и медсестрите закусват в трапезарията, а капитанът е на мостика. Медиците се отправят към болничните помещения, а Бартлет заръчва да се затворят преградните стени за водата и изпраща сигнал за помощ. От мостика той вижда отлично пораженията - става ясно, че експлозията в дясната част на кораба е повредила водоустойчивите прегради и четири отсека светкавично се пълнят с вода.

Само две минути след взрива петото и шестото котелно помещение започват евакуация. За минути положението на кораба е същото, каквото при „Титаник” един час след сблъсъка с айсберга.

Капитан Бартлет вижда на три мили брега на остров Кеа и решава да предприеме последно отчаяно усилие ¬ да доближи кораба до брега. В този момент екипажът му изпълнява заповедите безпрекословно. Няколко стюарди обаче предизвикват паника и опитват да превземат спасителните лодки. Така в 8.30 ч. започват спускане на две лодки от поста на офицер Дейвид Лоус без негово разрешение. Лодките обаче плясват силно във водата, водовъртежът от витлата на кораба ги засмуква към машините и вместо спасение настава кървава баня.

Бартлет, виждайки, че водата нахлува по-бързо, когато „Британик” се движи, нарежда спирането на машините. Секунди преди третата спасителна лодка да стане на трески витлата спират и хората са спасени.

В 8.35 ч. капитанът официално дава заповед на екипажа да спусне лодките. В 9.07 ч., само 55 минути след експлозията, „Британик” потъва. Ранените и моряците обаче вече са в лодките. Първа помощ им оказват гръцките рибари от остров Кеа.

Вицове, ноември 2015 г.

Скоро...

СмЕх


Прибирам се - жената изчистила, наготвила, не дудне, в очите ме гледа.
Викам си, ей това е любов, щастие и семеен уют...
Оказа се мигач, огледало и задна лява врата.

***

В Китай е открит завод за производство на Лада Калина. Разликата от оригинала се вижда много лесно - качеството на фалшивата Лада е значително по-добро.

***

-Тате,ти ме излъга. Днес имахме час по сексология. Приятелят ми няма да умре,ако правим секс преди да навърша 16.
-Ще умре,миличка, ще умре...

***

Момченце се прибира вкъщи след първия учебен ден.
- Научи ли нещо? - пита го майка му.
- Да, но не е достатъчно. Искат утре пак да отида.

***

- Скъпа, изглеждаш много добре. Как го правиш?
- Занимавам се с народни танци.
- Интересно, а какви?
- Стриптийз...
- А, стриптийза народен танц ли е?
- Не знам. На народа му харесва...

***
Всяка сутрин нови вицове

петък, 20 ноември 2015 г.

Прокуратурата продължава да иска арест за Сидеров и Чуколов

Софийската градска прокуратура (СГП) протестира решението на съда да освободи лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов срещу гаранция в размер на по 6 хил. лв. Това съобщиха от обвинението.

Според СГП решението на Софийския градски съд е незаконосъобразно. Обвинението настоява на двамата да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Събраните в хода на разследването множество доказателства сочат категорично за наличие на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъпленията, за които са привлечени към наказателна отговорност. За извършените престъпления е предвидено наказание лишаване от свобода. Доказана е не хипотетична, а реална опасност Волен Сидеров и Десислав Чуколов да извършат друго престъпление", смятат от прокуратурата.

И изтъкват, че срещу двамата вече има заведени досъдебни производства. СГП определя Сидеров и Чуколов като "лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани".

"След като лице - народен представител не е успяло и не успява да формира поведението си съобразно закона, нещо което е длъжен да прави много по-добре от останалите граждани, то негова обществена опасност е изключително висока. Двамата обвиняеми демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск. Поведението им като цяло е груба демонстрация на власт и привилегии", се казва в протеста на прокуратурата.

Обвинителите отбелязва, че Сидеров и Чуколов често се възползват от служебните си карти на народни представители.

"В тяхното поведение и действия се наблюдава градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността, като същите стават все по-неудържими. При анализ на изложеното е налице постоянство, говорещо не за инцидентна проява, а за трайно изградени престъпни навици", пише още в протеста.

Дали Сидеров и Чуколов ще бъдат отново арестувани ще реши апелативният съд в София във вторник.

Разкрития: Бойко Борисов води бизнеса на Пеевски в Китай

С официалната държавна подкрепа и благословията на премиера Бойко Борисов фирма, свързвана с депутата от ДПС, медиен магнат и бизнесмен Делян Пеевски, ще открие завод в Китай. Става въпрос за млекопреработвателната компания “Лакрима”.

Министър-председателят заминава за Поднебесната империя на официално посещение. С него ще бъдат и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Божидар Лукарски, на земеделието Десислава Танева и на транспорта Ивайло Московски. В делегацията са включени и изпълнителни директори, корпоративни и финансови съветници от България.
На 23 ноември в Шанхай ще бъде открита конференция “Инвестирай в България. Разшири се в Европа”, в която ще участват държавните представители. Неин организатор е Българската агенция за инвестиции (БАИ).
Люботитната подробност е, че на конференцията ще бъдат подписани междуфирмени споразумения между "Лодис Инвест" (Лакрима) и китайската компания Heilongjiang Wondersun Dairy Co Ltd. за създаване на завод за кисело мляко, става ясно от прессъобщение на БАИ.
Българската фирма “Лакрима” е официално собственост на Венцислав Донков.
Обаче зад компанията прозира именно Делян Пеевски.

Закваската на Пеевски

Управляващ директор и днес е Венцислав Донков, а едноличен собственик на виенската фирма към момента е българското дружество "Дореко комерс", става ясно от справка в австрийския търговски регистър. То е собственост на регистрирана на Британските Вирджински острови фирма със същото име. През "Дореко" "Булгартбак" осъществява някои ключови свои операции като контрола над завода "Юрий Гагарин". Дъщерната "Дореко секюрити" например се управлява от бившия зам. главен прокурор Бойко Найденов, който днес отговаря за сигурността на холдинга. Друго дъщерно дружество на "Дореко" е "Сода комюникейшънс" - рекламната агенция на "Булгартабак".

Всъщност Петков обявява свързаност с Tobe Trade International GmbH в декларацията си за конфликт на интереси. Но това явно на никого не е направило впечатление.

Бруталните конфликти на интереси не спират дотук. От края на 2013 г. започват да се водят разговори между "Ел Би Булгарикум" и "Лoдис инвест" (които купиха "Лакрима" в средата на 2012 г.) за производство на продуктите на фирмата в базата на държавното предприятие във Видин. От кореспонденцията между двете компании става ясно, че на продуктите на "Лакрима" изрично ще се споменава, че са произведени от "Ел Би Булгарикум". Към момента на тази кореспонденция Венцислав Донков е собственик на "Лодис инвест", т.е. той преговаря с бившия си виенски партньор Димитър Петков, който вече е изпълнителен директор на "Ел Би Булгарикум".

Самата "Лакрима" има план за експанзия в Азия и представители на компанията са посещавали Китай, Виетнам и Тайланд, твърдят източници на "Капитал". Със сигурност European Traders PTE (за която няма формални данни да има връзка с "Лодис инвест") е правила презентация в Ханой.

Работата на ишлеме е обичайна за млечния бранш, особено ако съответното предприятие има свободни мощности. В този период обаче държавното предприятие прекъсва договорите си за продажби на щандовете на "Билла" (продължава да продава в "Метро" и "Карфур") и продажбите на продукцията му се свиват. Както се вижда от финансовия отчет за деветмесечието на 2014 г., като цяло приходите му спадат със 7.7%, но увеличението на запасите и незавършеното производство скача с драстичните 445.6%. Получава се така, че "Ел Би Булгарикум" губи канал за реализация на продуктите си и заради блокираното си производство, не му остава нищо друго освен да работи за други фирми.

На този фон фактът, че на 31 март 2014 г. е направен депозит в КТБ (класическа стъпка при овладяването на други държавни компании в този период) за един милион долара,
 изглежда като дребна подробност. Още по-дребно може да изглежда това, че в договора с финансовата институция изрично е посочено, че сумата не е защитена от Фонда за гарантиране на влоговете в банките. А направо микроскопични изглеждат практиките на други членове на борда на директорите на "Ел Би Булгарикум" да сключват договори със собствените си дружества, рязкото нарастване на средствата за възнаграждения в период, в който падат продажбите, и т.н.

Спас Русев е новият собственик на "Виваком"

На фона на очакванията за бърза сделка наддаването за „Виваком" в Лондон продължи близо 16 часа. По-последна информация то е приключило и телекомът ще стане притежание на бизнесмена Спас Русев. Той е спечелил търга за акциите с оферта от 330 млн. евро.

До продажбата се стигна, след като акционерите не успяха да върнат мостов заем от 150 млн. евро, отпуснат от руската банка ВТБ Кепитъл. Парите трябваше да бъдат възстановени на 22 май 2015 г. След като банката изчака 6 месеца след крайния срок, в края на октомври "ВТБ капитал" обяви, че пристъпва към продажбата на телекомуникационния оператор БТК, опериращ под търговската марка „Виваком".

В крайната фаза на търга освен Спас Русев участва и Greek Olympia Group на гръцкия бизнесмен Панос Германос. Фондът за гарантиране на влоговете също следи развоя на сделката, тъй като институцията очаква възстановяването на 150 млн. евро, които са изтекли от КТБ в посока към телекома. С тази сума - пари на вложители на банката, се смята, че е бил закупен делът на Цветан Василев в дружеството.

Кой е Спас Русев?


Господинът от Лондон -Спас купи хотелите „Хилтън“ и  „Радисън“ в София.
Русев е олигарх и сивият кардинал в правителството на Симеон Сакскобургготски, бе оличен, че е организатора на скандалната среща на яхта в Монако между царския финансов министър Милен Велчев, транспортния министър Пламен Петков и царски депутат Мирослав Севлиевски и убития мафиот и контрабандист Иван Тодоров – Доктора.


През 1991г. президентът Желев назначава перничанина за зам.-директор на Агенцията за чуждестранна помощ, въпреки че е без висше образование. Преди обаче да стигне до СДС, Русев е шофьор в УБО в годините на комунизма и вози най-младия член на Политбюро Стоян Марков, който след 10 ноември изчезна в Лондон, а след него там се изнесе и шофьорът му като син олигарх. Преди десетина години Спас Русев се прочува като ключов фактор при съставянето на правителството „Сакскобургготски“. Човек, силно повлиял за завръщането на Симеон в България. Сив кардинал, довел у нас юпитата Николай Василев, Милен Велчев и Любка Качакова. Те гальовно го наричат „вуйчо“ и „нашият Спас“.

Припомням, че Спас Русев започва работната си биография като учител по физическо в радомирското с. Гълъбник. Перничанинът прави кариера и като организатор на тържества и водещ в дискотеки в радомирския младежки дом.

Полковник от ДС ни натопи за български калашници при атаките в Париж

Чавдар Петров
Служители на комунистическата Държавна сигурност стоят зад информацията, че при атаките в Париж са ползвани български автомати "Калашников".

Информацията е обявена на сбирка по повод 20-годшнината от основаването на асоциацията на бившите контраразузнавачи "Сигурност".

"Автоматите "Калашников", с които ислямските терористи в Париж на 13 ноември застреляха над 120 души са българско производство", обявил там шефът на асоциацията полковник Чавдар Петров. Думите му са цитирани в публикация на в. "Телеграф", въпреки че първоначално новината бе съобщена от БНТ с анонимен източник. Полковникът е служител на бившата Държавна сигурност, а се е пенсионирал вече като зам.-шеф на закритата НСС.

Полковникът от ДС дори разказал как България е обучавала и въоръжил бойци от сирийската опозиция, които вече били преминали към Ислямска държава. Той дори призовал да се търси отговорност на български политици.

Премиерът Бойко Борисов категорично отрече версията за български калашници при атентатите в Париж. Според него такова оръжие като ползваното във френската столица не е изнасяно от 15-20 години.

До момента от Франция не е подадена никаква информация, от която да може да се провери дали автоматите са били произведени у нас или не. Военният министър Николай Ненчев също потвърди, че няма информаия, по която да се прецени дали оръжието е произведено в български заводи.

На тази дата: 20 ноември 1990 г. заловен е руският сериен убиец Андрей Чикатило

1990 г. заловен е руският сериен убиец Андрей Чикатило. 54-годишният руснак е известен като „Канибала от Ростов”. Обвинен е за изнасилването и убийството на 53 души, предимно деца, за периода от 1978 до 1990 г.

По време на детството на Чикатило в Украйна се ширел канибализъм, вследствие на глада и колективизацията. Той се справял добре в училище. След като завършил военна служба през 1960 г., работил като телефонен инженер. През 1971 г. става учител в Новошахтинск, но постоянно се мести от училище в училище заради оплаквания срещу него.

През 1978 г. Чикатило се премества в Шахти и извършва първото си сериозно престъпление. На 22 декември 1978 г. той изнасилва и убива 9-годишното момиченце Елена Закотнова. Въпреки че доказателствата сочат връзка между Чикатило и убийството, погрешно е арестуван Александър Кравченко и по-късно е даден под съд. Той е заставен да направи самопризнания чрез изтезания и е екзекутиран заради убийството. Чикатило губи своята учителска работа през 1981 г. и започва работа в местна фирма.

Той не убива до 1981 г., но през 1982 г. жертвите му са седем. Чикатило създава свой собствен стил, като заговаря по автобусни спирки и железопътни гари избягали от дома си деца или млади скитници, примамвайки ги да дойдат с него в близката гора, където обикновено жертвите намират смъртта си. През 1983 г. Чикатило не убива до юни, но до началото на септември умъртвява четирима души.

След като са открити шест тела от общо 14 изчезнали, московската милиция решава да се намеси. В Ростов на Дон е изпратен екип, воден от майор Михаил Фетисов, който да води разследването. Фетисов съсредоточава търсенето в района около Шахти и назначава Виктор Бураков, съдебен лаборант химик, за главен следовател в тази област.

Разследването се концентрира върху умствено неуравновесените и известни сексуални престъпници, като постепенно да ги задържа, разпитва и изключва от списък на заподозрените. Милицията все повече разширява периметъра на своето разследване. Взети са интервюта от над 150 000 души и впоследствие са съхранени в архиви, докато най-накрая милицията се отказва от този подход.

През 1984 г. жертвите вече са 15. Решено е да се усилят мерките - да се увеличи броят на патрулите и да се разположат цивилно облечени милиционери на много обществени транспортни спирки. Чикатило е заподозрян заради съмнително поведение на една автобусна спирка в Ростов и е арестуван. Установено е, че той е заподозрян и за други престъпления, което юридически дава право на следователите да го задържат за неопределен срок от време.

Разкрито е съмнителното минало на Чикатило, но то не е достатъчно, за да го осъдят за убийствата. Все пак той е признат за виновен и осъден на една година. Освободен е през декември 1984 г., след като прекарва три месеца в затвора.

Чикатило си намира нова работа в Новочеркаск и се изтегля в сянка. През август 1985 г. умъртвява две жени по отделно. Следва затишие до май 1987 г., когато убива младо момче, после убива отново в Запорожие през юли и в Ленинград през септември.

Замиращото разследване е подновено в средата на 1985 г., когато Иса Костоев е назначен да води случая. Убийствата около Ростов са проучени обстойно за втори път и отново започва поредица от разпити на сексуалните престъпници в района. През декември 1985 г. милицията пак засилва охраната по железопътните гари около Ростов. Чикатило е в течение на разследването и предвидливо се въздържа от престъпната си дейност.

През 1987 г. Чикатило подновява убийствата, като обикновено ги извършва далеч от околностите на Ростов. Той убива една жена в Красний-Сулин през април, като убива още 8 души през същата година, включително две жертви в Шахти.

Отново следва продължителна пауза, докато Чикатило не възобновява своята дейност, убивайки седем момчета и две жени между януари и ноември 1990 г. Откриването на едно от телата близо до спирката в Лескоз кара милицията да повиши бдителността си и да увеличи патрулите. На 6 ноември Чикатило осакатява и убива Света Коростик. Когато се връща от гората, той е спрян от милицията, но после е пуснат да си ходи.

На 20 ноември 1990 г., след като поведението на Чикатило буди подозрение у милицията, по заповед на инспектор Иса Костоев той е арестуван. Между 30 ноември и 5 декември Чикатило се признава за виновен и описва петдесет и шест изнасилвания и убийства, извършени от него. Той признава, че е пил от кръвта на жертвите си и е изяждал части от тях.

Съдебният процес срещу него се провежда на 14 април 1992 г. Въпреки неговото странно и смущаващо поведение, съдът намира, че той е в състояние да издържи процеса. На процеса Чикатило казва: „Аз съм грешка на природата, един обезумял звяр!”. Процесът приключва през юли и присъдата е отложена за 15 октомври, когато той е намерен за виновен за извършването на 52 от 53-те убийства, и е осъден на смърт за всяко едно престъпление. Разстрелян е на 14 февруари 1994 г.

Вицове, ноември 2015 г.

СмЕх


Съобщение:
бТВ спира излъчването на турски сериали и започва да предава мачове от шампионска лига. Днес : Фенербахче – Галатасарай.

***

Корупцията вече не знае граници. На конкурса "Мис Видин" победител е 44-годишния племенник на кмета.

***

Григор открадна от Хамилтън, Никол Шерцингер.
Предполагам следващите му любовни завоевания ще бъдат: Мадона, Меркел, Нешка Робева, Лили Иванова и....

***

Мюнхен. В автобуса двама сирийци си говорят: "В Хановер сме 100 хил., в Мюнхен 50 хил, скоро в Германия ще бъдем 4 мил. и ще я превземем!"
На слизане от рейса, възрастна германка промърморва: "...то и евреите бяха 6 мил..."

***

Какво е общото между автомобила и мъжа ?
Виждаш недостатъците като легнеш под тях .

***
Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 19 ноември 2015 г.

От Божидар Димитров: Операцията срещу ИДИЛ да носи кодово име „Св. цар Тервел Български“

Ексцентрична идея е хрумнала на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров. Той предлага съюзната операция срещу Ислямска държава да носи кодовото име „Свети цар Тервел Български“ – като операцията „Пустинна буря“ в Персийския залив. Хрумването си директорът на НИМ сподели в съобщение, разпратено до медиите.

Димитров пише, че хан Тервел е „победителят на първия Халифат“ и припомня победата на българския владетел над арабите при обсадата им над Константинопол през 717-718 г. Историкът нарича нашествениците „джихадисти“, които „българите секат като тръстика“.

Предлагаме ви пълния текст на прессъобщението на Божидар Димитров, изпратено в качеството му на директор на Националния исторически музей:

Вече е ясно – съюзна операция срещу „Ислямска държава” ще има. Всъщност, основите на съюза вече са положени – Франция и Русия вече заедно бомбят джихадистите. Скоро към тях ще се присъединят и САЩ и Великобритания. А може би и ние. С какви сили, не е ясно. Май все още летят няколко СУ-25 и МИГ-21. А и една 69 стрелкова бригада, май имаме и 30-40 танка Т-72.

Но думата днес ми е за друго. Всяка операция от този род си има кодово име – „Пустинна буря”, например. Тъй като тази операция е срещу „Халифат” – т.е. всесветска ислямска държава, време е чрез кодовото име на бъдещата операция да бъде „Свети цар Тервел Български” – победителят на първия Халифат.

За какво става дума. В 716 г., изпълнявайки волята на пророка Мохамед войските на Халифата нахлуват в Европа през двете й врати – Гибралгарския проток и Босфора. На запад, макар и с по-слаби сили, превземат цяла Испания и ще бъдат спрени едва в 734 г., във Франция при Поатие, 6000 французи ще разгромят 6000 арабски бойци.

На изток нещата са далеч по-страшни. Тук е главният удар. Двеста хиляди араби – джихадисти, с 5000 кораби десантират пред Константинопол и атакуват града – столица в тази епоха на християнска Европа.

Изнурените му защитници отбиват поредната атака, знаейки, че за следващата вече нямат хора и сили. Отчаянието им става пълно, когато забелязват по хълмовете над Града гъстите редици на български конни полкове. Византия е в лоши отношения с България, преди пет години сме и воювали и те смятат, че българите идват да помагат на арабите.

В следващите минути обаче защитниците на Константинопол виждат, че българската конница тръгва в атака срещу арабите. Българите секат джихадистите като тръстика. От крепостните стени се разнася тържествуващ вик: „Христос Ника” (Христос побеждава).

Какво става? Цар Тервел Български е християнин и в този случай побеждава християнската солидарност. Въпреки проблемите си с Византия, той решава да я спаси, защото си дава сметка, че така спасява християнството.

В разгърналите се сражения българите избиват 195 000 араби, само в последното сражение – 33 000. Успяват да избягат само 5 000.

Цар Тервел Български е обявен за спасител на Европа и като такъв е бил тачен до ХVIII век. За него във Франция, Италия и Германия са създадени десетки драми, романи, поеми. Обявен е за светец и от Западнатаq и от Източната църква под името „Свети цар Тривелий”. Образът му краси стотици възрожденски църкви.

Неизвестно защо „Свети цар Тривелий” е забравен и в Европа и у нас в края на ХIХ и ХХ век.

Време е да си спомним кой победи Първата ислямска държава и да кръстим операцията срещу последната с името „Свети цар Тервел Български”.

Нови записи на "Двете каки": Подслушвани са и посолства

Бившият шеф на Софийски градски съд Владимира Янева е давала разрешение зa
прилагане на специални разузнавателни средства (СРС) срещу посолства. Това става ясно от поредената порция разговори между нея и бившата и заместничка Румяна Ченалова, публикувани от сайта "Биволъ".

Ето какво казва Янева:

Янева: Аз фърча в петъка при Ицо Димов. И му казвам: Ицоо. Преписката е при вас. Кажи ми кво е положението? Ицо Димов казва: Влади, такива данни няма и в тази посока не работим. Само те моля информацията, която ви искаме, да ни я давате, щот имаше един спор, че те искаха регистъра за 6 месеца, а аз им казах, вие си искайте регистъра само СРС-та, които ви интересуват, защото ми искате целия регистър?

И казвам аз се притеснявам да ви го дам, щото там има за посолства, за това, за онова и така нататъка информация…

Ченалова: Да, да, да…

Янева: Те обаче казаха, не, прати го за 6 месеца и той казва: Пращай ми информацията, която ти я искам.

"Ицо" вероятно е Христо Динев, шеф на Софийска градска прокуратура.

По закон всяко поискано СРС се вписва в специален регистър в съда. Този регистър е секретен. От записа излиза, че Янева е издала на Ченалова класифицирана информация, като е споделила, че са подслушвани посолства. Ако в този регистър наистина има данни за подслушвани, посолства това би било изключително скандален факт.

Вчера Янева беше изслушана от Етичната комисия на ВСС. Според нейния адвокат Антон Станков тя не си спомняла за разговорите, но те били манипулирани. Комисията пък не я питала дали е говорила с премиера Борисов, а дали има куче.

По същото време Ченалова беше призована в ДАНС, за да й повдигнат ново обвинение. Тя потвърди пред журналисти, че е чувала "фактите" от разговорите и дори заплаши с разкрития за хора на високи постове.

Разговорите между Янева и Ченалова се поредният голям скандал в съдебната система. От досега изтеклите записи стана ясно, че в тях се говори за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, "сговаряне на хората" във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за "опраскване" от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите.

Самият Борисов коментира разговорите така: "Две каки си говорят". Той изтъква най-вече факта, че тези записи за незаконни. Подобен бе акцентът и в коментара по случая на главния прокурор Сотир Цацаров.

Днес обаче шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска да се направи проверка и на съдържанието на тези записи.

Бойко отлита за Китай с половината правителство

36 български компании са включени в бизнес делегацията, която ще съпътства официалната визита на премиера Бойко Борисов и 7 от министрите в Китай. Посещението е по повод Четвъртата среща на правителствените ръководители на Китай и страните от Централна и Източна Европа, която ще се проведе от 24 до 26 ноември в градовете Суджоу и Пекин.

В делегацията на премиера Борисов са включени вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на финансите Владислав Горанов, на икономиката, Божидар Лукарски, на земеделието Десислава Танева, на външните работи Даниел Митов, на регионалното развитие Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски. Миналата година срещата Китай-ЦИЕ се проведе в сръбската столица Белград.

Паралелно с политическите срещи е организиран голям търговско-икономически форум в град Суджоу. Очакванията са той да бъде посетен от близо 1000 представители на бизнеса, от които над 400 са от Китай.

Програмата включва три дискусионни панела и двустранни бизнес срещи. Темата на икономическия форум е новият стратегически план на Китай "Един пояс, един път", който се определя като Новия път на коприната.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в един от панелите, в който ще представи възможностите за инвестиции в индустриалните зони в България. В друга сесия участие ще вземе министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Вчера кабинетът прие проект на споразумение за сътрудничество между МРРБ и китайското Министерството на жилищата и развитието на градските и селските райони. Ако до визитата на родната делегация в Пекин документът бъде одобрен от китайските власти, той може да бъде подписан по време на посещението. Подписването на документа ще създаде условия за укрепване и разширяване на двустранните отношения с Китай в областта на строителството и архитектурата, става ясно от решението на МС.

Подготвено е и проектоспоразумение за сътрудничество за периода 2016-2019 г. между министерствата на образованието на двете страни. В документа са посочени квоти за обмен на студенти, докторанти, специализанти и преподаватели между България и Китай. Както и мерки за насърчаване на сътрудничеството между университетите на двете страни и за изучаването на български и китайски език.

„Venceremos“ - Ние ще победим

Венсеремос – до победа,
този свят ще сияе за нас!
Венсеремос – до победа,
ако трябва дори ще умрем!


Падат хора умират герои,
Алиенде е пример за нас.
Ще умрем, но в Родината своя
пак ще върнем народната власт...



ТЕ ТАКА:

Самолет се приземи принудително в Бургас заради сигнал за бомба на борда

Самолет, пътуващ от Полша за Египет, е бил принудително приземен на летището в Бургас. По време на полета пътник е съобщил за бомба на борда, която ще бъде активирана.

Самолетът е бил приземен към 5:40 сутринта, а пътниците са изведени.

Полиция блокира летище Бургас. Само служебни коли и лица се допускат в момента на територията на летището в бургаския квартал Сарафово, установи репортерска проверка.

Гранична полиция е блокирала входа и проверява всяка кола. Цивилни граждани не се допускат. Служебните коли и служители на летището обаче слизат след проверка. В южния край на пистата се виждат струпани коли със светлинно обозначение. Най-вероятно там е кацнал самолетът, извършващ полет от Варшава към Египет.

Източници на "24 часа" потвърдиха, че по време на полета е получен сигнал от пътник на самолета за съмнение за взривно устройство.

Пожарни и линейки спешно са изпратени на аеропорта около 7 часа. В момента проверката продължава.

Вижте видео от престрелката в парижкото кафене на 13 ноември

Появи се първото видео от камерите за наблюдение в парижкото заведение, където екстремистите устроиха престрелка в нощта на атентатите.
Кадрите публикува Daily Mail.

На записите се вижда, че терористите не са влизали в заведението, а са го обстреляли от улицата. Посетителите и работниците се опитват да се спасят, криейки се под маси и зад стойката на бара. Някои бягат панически на улицата. 

Една от жените, която е седяла на маса на улицата, успява да оживее единствено само заради това, че оръжието на терориста засича. Тя влиза след това в кафенето и се скрива зад бара, където е успокоявана от 20-годишна сервитьорка.

ВИДЕО

На тази дата: 19 ноември 1703 г. поставено е началото на мистерията за Желязната маска

1703 г. поставено е началото на мистерията за Желязната маска със смъртта на един затворник в Бастилията, чието име и престой в тъмницата са пазени в строга тайна. Историята постепенно се раздухва, добавят се различни детайли, докато накрая изпод перото на Волтер се превръща в истинска легенда.

На 4 септември 1687 г. (по време на управлението на Луи XIV) едно апокрифно ръкописно издание оповестява, че офицерът дьо Сен-Мар е отвел по заповед на краля един затворник в укреплението на остров Света Маргарита в Прованс.

Тайнственият затворник се споменава за втори път в книгата „Тайните мемоари за историята на Персия” (издадена в Амстердам през 1745 г. от анонимен автор), в която се описват политически интриги и реални личности от двора на Луи XIV като действието е пренесено в Персия и имената на героите са скрити зад персийски псевдоними. В „Мемоарите” се посочва, че този затворник е не друг, а самият граф дьо Вермандоа, синът на Луи XIV и мадмоазел Дьо Ла Валиер. Принцът официално е обявен за мъртъв, покосен от чума, но истината е, твърди книгата, че той е хвърлен в затвора за това, че е ударил плесница на дофина Луи.

Волтер превръща историята в легенда посвещавайки на Човека с желязната маска една част от глава XXV на „Векът на Луи XIV”, публикуван през 1751 г. Твърдейки, че той е затворен през 1661 г., когато умира Мазарини, Волтер пръв споменава една подробност, способна да разбуди въображението на читателя - долната част на маската на затворника била снабдена със стоманени пружини, които му позволявали да се храни без да я сваля, и добавя също, че на тъмничарите им било наредено да го убият, ако разкрие самоличността си. Добавя също, че към затворника се отнасяли с изключителен респект, свирели му в килията и му доставяли бельо от най-фина дантела.

Известно е, че затворникът е пристигнал в Бастилията през 1698 г. с надзирателя си Бенин Доверн дьо Сен-Мар, бивш мускетар, един от верните хора на Франсоа Мишел Льо Телие дьо Лувоа, министър на Луи XIV. Това също е потвърдено от запис в регистъра на Бастилията, направен с мастило на 18 септември 1698 г.

Вицове, ноември 2015 г.

Game over

СмЕх


Статистика: 40% от българите не били влизали в интернет.
Ще отмъстим за вас! Ние, останалите 60%, въобще няма да излизаме от нета!

***

Корупцията вече не знае граници... на конкурса "Мис Видин" победител е 44-годишния племенник на кмета...

***

Звъни телефонът на Бърза помощ:
- Ало, изпратете, моля ви, линейка, че валяк премаза съседа.
- Кажете адреса!
- Ул. “Раковски”, номер 14, 16 и 18.

***

-Пешо, изпий си ракията!
-Изпих я!
-По-добре ли си?
-По-добре!
Не си ти, когато си трезвен...

***

Турска рулетка в България - пускаш си телевизора и гледаш кой турски филм ще ти се падне.

***
Всяка сутрин нови вицове

сряда, 18 ноември 2015 г.

Ето я бомбата взривила руския самолет

„Ислямска държава” публикува снимка на взривното устройство, с което е свален руският пътнически самолет над Синай, съобщи Reuters.

Използвана е обикновена кутия от безалкохолна газирана напитка.

 Според коментара на терористите, те са успели да внесат бомбата на борда на самолета поради огромните пропуски на охраната на египетското летище в Шарм ел-Шейх.


Антитерористичната операция в Сен Дени приключи

Антитерористичната операция в Сен Дени приключи, предаде Франс прес. Спецакцията продължи повече от шест часа.

Ликвидирани са двама или трима терористи, включително жена, която се самовзриви, задействайки пояс с експлозиви. Арестувани са 7 души, като самоличността на задържаните не се уточнява.

Ранени са петима полицаи.

По-рано беше съобщено, че мишена на операцията е терористът, замислил нападенията в Париж от 13 ноември - белгиецът Абделхамид Абауд.

Във френското правителство е внесен за обсъждане законопроект за удължаване с три месеца на извънредното положение в страната, предаде АП и БТА.

Операцията започна като рутинна проверка, недалеч от стадион Стад дьо Франс, който беше мишена на атентаторите в петък.

На живо от парижкото предградие Сен Дени! Видео

Нови изстрели са чути в северното парижко предградие Сен Дени, предаде в 10,01 часа местно време (11,01 българско) испанският в. "Ел Мундо", чийто кореспондент следи на място развитието на събитията.

Стрелбата е била  краткотрайна и след нея се е възцарила гробна тишина.

Тази сутрин в Сен Дени започна ожесточена престрелка, след като полицията обгради апартамент, където се укриват хора, свързани с атентатите в Париж. Жена камикадзе се самовзриви. Убит е най-малко още един терорист„

Арестувани са петима души, свързани с атентатите в Париж.

Значителни военни подкрепления са изпратени в помощ на полицията в Сен Дени.

Групата, която силите на реда обсадиха тази сутрин, е планирала атентат в парижкия бизнес квартал Ла Дефанс", каза репортер на телевизия "Франс 24", като се позова се на полицейски източник.

Полицейската операция в района продължава, предаде Си Ен Ен. Продължава и издирването на белгийския гражданин Абделхамид Абаауд. Той е смятан за мозъка на парижките атентати на 13 ноември, при които загинаха 132-ма души, а над 350 бяха ранени.

На Живо!

Новото гадже на Григор Димитров

Българската тенис звезда Григор Димитров се залюби с поп иконата Никол Шерцингер. С тази новина гръмнаха английските медии „Сън” и „Мирър”. 37-годишната красавица излиза отскоро с 24-годишния български ас, а изданията пишат, че точно Гришо може да спечели сърцето й.

„Димитров може да спечели сърцето й. Двамата излизат заедно. Напълно отдадени са един на друг. Обаче няма как да бъдат видени един до друг към този момент, тъй като са много внимателни и не искат връзката им да бъде обект на внимание”, споделя източник пред „Сън”.

Никол Шерцингер имаше дълга връзка със световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън. След като се разделиха, красавицата имаше няколко краткотрайни флирта.

Григор Димитров пък прекара няколко години в обятията на Мария Шарапова, а напоследък е свързван с французойката Ализе Лим.
Източник на „Мирър” пък твърди, че дори Люис Хамилтън вече знае за отношенията между Шерцингер и Гришо, но не е щастлив от този факт.Нещо повече - трикратният шампион във Формула 1 бил бесен на новината.

"Люис знае и е много нещастен. Това го накара да осъзнае, че вече няма бъдеще с нея. Той отчаяно опитва да се види с Никол и да поговорят, но опитите му през последните няколко седмици удрят на камък”, споделя източникът на английското издание.

Отново престрелка в Париж! На живо

Парижкото предградие "Сен Дени", където върви кървава престрелка между спецчастите и терористи, е откъснато от света. Всички пътища в района са блокирани от полиция. Жителите в близост до престрелката са евакуирани.

В момента върви престрелка, има най-малко двама убити, според неофициална информация. Терористи са се барикаридирали в апартамент, с тях се водят преговори. Акцията тече вече трети час. Предполага се, че тя е за залавянето на 9-ия атентатор от касапницата в Париж, в която загинаха 132 души.

Стана ясна мишената на акцията в парижкото предградия "Сен Дени". Това е "мозъкът" на атентатите от петък Абделхамид Абауд. Той се е барикадирал в обсадения апартамент, води се жестока престрелка. Специални части и линейка са окупирали рарйона, хората са евакуирани. Над квартала летят хеликоптери.

НА ЖИВО!

Турците освиркаха минутата мълчание за жертвите в Париж! Видео

Минутата мълчание в памет на загиналите при атентатите във френската столица Париж на 13 ноември не бе уважена от феновете на контролната среща между Турция и Гърция.

Преди първия съдийски сигнал играчите на двата състава застанаха около централния кръг на терена, за да отдадат почит на невинните жертви, но вместо тишина от трибуните се чуха освирквания и скандирания.

Видео

Сидеров на свобода, Чуколов и той

След 12 часа в ареста депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов излизат на свобода под гаранция от по 6 000 лв. за всеки. Това реши съдия Веселина Ставрева от Софийския градски съд в 2 часа след полунощ.

В полунощ Сидеров и Чуколов бяха докаран в съда с белезници, охранявани от 30 полицаи. На влизане в зала 6 двамата си вдигнаха  ръцете високо над  главите, за да се видят белезниците им.

Пред съда Сидеров каза, че е законодател и че обвинението срещу него е в отговор на внесени от него промени в Конституцията за ограничаване на правомощията на главния прокурор. Той, както и Чуколов отказаха да съобщят домашните си адреси заради заканите, които получават и дадоха адреса на телевизия "Алфа" на площад "Славейков".

Според съдия Ставрева задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдийката посочи, че самият факт, че е повдигнато обвинение не означава, че обвиняемият може да извърши престъпление.

Решението бе прочетено в присъствието на жените на Сидеров и Чуколов. В залата бяха и депутатите от "Атака" Магдалена Ташева и Илиян Тодоров.

На тази дата: 18 ноември 1307 г. Вилхелм Тел прострелва със стрела ябълка, поставена върху главата на сина му! Това послужило като знак за въстание

1307 г. Вилхелм Тел прострелва със стрела ябълка, поставена върху главата на сина му. Според легендите героят от швейцарския епос прострелял с арбалет ябълката, а после убил и австрийския управител на градчето Алтдорф Хермат Геслер. Това послужило като знак за въстанието, довело до независимостта на Швейцария от австрийското владичество на Хабсбургите.

Любопитен факт е, че всичко, което се знае за Вилхелм Тел всъщност е само легенда. Една от най-известните версии е, че скоро след отварянето на прохода Готард, когато властващите във Виена от 1273 г. Хабсбурги търсят начин за контрол над кантона Ури, а следователно и над трансалпийската търговия, е назначен негов нов управител Херман Геслер. По онова време непокорните планинци от Ури вече се били обединили със съседите си от кантоните Швиц и Нидвалден, подписвайки споразумение в местността Рютли и обещавайки си да се съпротивляват заедно на австрийското потисничество.

Геслер издигнал кол на площада в Алтдорф, столица на кантона Ури, и закачил на него шапката си, като заповядал всички, които минават покрай кола, да му се покланят в знак на уважение. С това преляла чашата на търпението.

Вилхелм Тел, селянин от близкото село Бюргелн, обаче не бил чул за заповедта. Той минал покрай кола с нахлупена шапка, без да се поклони. Геслер го заловил и му наложил изпитание. Заповядал му да стреля с арбалета си по ябълка, поставена на главата на сина му. Ако улучел ябълката, щял да бъде пуснат, но ако не успеел или откажел, той и синът му щели да бъдат убити.

Ръцете на момчето били завързани за кола. Тел затъкнал една стрела в колана си и една заредил в арбалета, прицелил се, стрелял и улучил ябълката. Геслер, впечатлен и разгневен, попитал за какво е втората стрела. Тел го погледнал в очите и отговорил, че ако първата стрела случайно улучела сина му, втората щяла да порази Геслер.

За тази дързост Тел бил арестуван и осъден на доживотен затвор в тъмниците на замъка в Кюснахт, намиращ се на североизток от Люцерн. За тази цел трябвало да се преплува голямо езеро с лодка. По време на продължителното пътуване се развихрила силна буря над езерото и австрийските гребци, които не го познавали, започнали да молят Геслер да освободи Тел, за да ги насочва към безопасен залив. Геслер отстъпил и Тел умело повел, маневрирайки с лодката близо до брега, после скочил върху една плоска скала и едновременно с това бутнал лодката обратно в бурните води.

Твърдо решен да довърши започнатото и да използва втората стрела, той бързо поел по брега към Кюснахт. Геслер и спътниците му успели все пак да пристигнат там и тръгнали по тъмната алея Холегасе към замъка. Тел изскочил от тъмнината, изстрелял стрелата в главата на тиранина и изчезнал отново в гората, за да се върне в Ури.

Вицове, ноември 2015 г.

Изоставено китайско селце

СмЕх


Волен обяви стачка и отказа да приема храна и вода, а за алкохол и дрога нищо не се казва.

***

–Мило, тази година поръчах на Дядо Коледа едни ботушки!
–Да, ама той няма да дойде!
–Защо да не дойде?
–Скъпа му се видяла винетката...

***

Полицаите охраняват парламента, а ловни дружинки залавят бежанци покрай границата!

***

Съпругата поръчва на мъжа си:
- Ще изтичам за пет минутки до съседката, а ти разбърквай яденето през половин час!

***

Китайците изобретили самолет. По навик лепнали етикет:„Dolce & Gabbana".

***


Всяка сутрин нови вицове

вторник, 17 ноември 2015 г.

Линейка, пълна с взривове, край стадиона в Хановер, отложиха мача

Кола-бомба, маскирана като линейка, е заловена край стадиона в Хановер, на който в този момент трябваше да се провежда приятелският мач Германия-Холандия.

Това са първите съобщения, които се повявяват след изненадващата отмяна на футболната среща. Към стадиона вече е пътувала и германската канцлерка Ангела Меркел в компанията на доста от министрите си. Тя е била спряна и върната обратно в канцлерството в Берлин. Националните отбори на Германия и Холандия също са на сигурно място.

Те още не са били пристигнали на стадиона. Евакуирана бе публиката, която вече бе заела местата си и участва в символично палене на светлини в памет на жертвите от Париж.
Днес полицията е получила сигнал за готвен атентат на стадиона, а човек от списъка с наблюдавани екстремисти, е бил забелязан близо до спортното съоръжение. Той е бил арестуван.
Най-вероятно полицията е разкрила атентат, минути преди той да бъде извършен. Всеки момен се очаква пресконеференция. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер се очаква в Хановер.

Националният отбор на Германия бе една от целите на атентатите в Париж, но атентаторите не успях ада проникнат на стадиона, на който германците играха приятелски мач с Франция. Преди това се наложи да сменят хотела си след заплаха за бомба в него.

Бойко Борисов за "опраскването": Две свраки си говорят

Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Не мога да обръщам внимание на две свраки, които са се събрали и си говорят.

Така в резюме премиерът Бойко Борисов коментира темата с изтеклите чрез "Биволъ" записи на разговори между бившата шефка на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и заместничката й Румяна Ченалова - и двете подсъдими. Според изданието аудиофайловете говорят за търговия с влияние, лобиране, задкулисни решения, "сговаряне на хората" във Висшия съдебен съвет и дори нареждания за "опраскване" от премиера Бойко Борисов към главния прокурор Сотир Цацаров, както се изразява Янева в един от записите.

"Да коментираме незаконни неща означава да толерираме незаконните действия. Ние толкова усилия положихме и понесохме загуби заради упреци, които не се доказаха за подслушване и то от страна на държавата (по случая с Цветан Цветанов, б.р.), а как си го позволяват участници да го правят или някой частно да го записва хората тогава влизаме в тяхното лично пространство. Аз не мога да забраня особено във фризьорските салони, при маникюристките - всички говорят за мене. Не мога да обръщам внимание на две свраки се събрали и си говорят", каза Борисов.

"Не мога да коментирам нещо, което изконно съм против. Когато двама души си говорят, а някой ги записва. Първо- не мога да кажа дали са знаели или не са знаели. С цялото му уважение не ми се коментират жълтини. От това, което чух да се коментира, много правилно институциите са направили така, че тези хора не са на тези постове - това е положителното от цялата работа. Аз никога не съм се крил за моето мнение по въпроса и в Брюксел го казах искането Цветанов да получи 4 години, за операция "Червеи" трябва да получат 400 години. Аз съм казал и се получава една много интересна ситуация – Вие идвате като медии и ми задавате въпрос, аз ако не отговоря на въпроса сиреч нещо крия, ако ви отговоря следва, че се намесвам в съдебната система", допълни той.

Сидеров е арестуван, започва гладна стачка!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутатът от партията Десислав Чуколов ще бъдат задържани за 72 часа. Това съобщи адвокатът им Явор Нотев. Той каза още, че Сидеров започва гладна стачка заради отношението на прокуратурата към него.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е обявил безсрочна гладна стачка в следственият арест, заяви адвокатът му Явор Нотев. Двамата с депутата Десислав Чуколов са задържани за 72 часа. Те са предадени на конвойна рота, която трябва да ги откара в ареста на националната следствена служба на бул. "Г.М.. Димитров". Пред следователя и конвоя Сидеров е заявил, че спира да приема храна и вода в знак на протест.

„Обвинението в постановлението е по-широко от разрешението на парламента. Конкретни деяния, в които той е обвинен, не присъстват в искането до парламента”, поясни Нотев.

„Ще обжалваме 72-часовото задържане”, категоричен бе адвокатът.

Той добави, че Сидеров е предаден на конвойна рота, която трябва да осигури транспортирането до следствения арест на „Г. М. Димитров”. Той заяви, че няма да приема храна и вода. Пристъпва към безсрочна гладна стачка като протест срещу това, което се прави срещу него”, каза още Нотев.

Малко преди официалното съобщение телевизия "Алфа", която предава на живо от столичното следствие, съобщи, че Сидеров и Чуколво ще бъдат арестувани и разделени в отделни килии. Информацията бе получена чрез СМС от Деница Гаджева - спътница в живота на Сидеров. Водещите в "Алфа" съзряха в разделянето на Сидеров и Чуколов "сценарий", но не уточниха какъв е точно той. Според партийната телевизия на "Атака" двамата ще бъдат пратени Централния софийски затвор.

Сидеров влезе в Следствието, не се очаква да излезе в близките 72 часа

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров и Десислав Чуколов пристигнаха пред сградата на столичното следствие. „Искат да ни махнат от политическата сцена, когато се приемат важни неща”, заяви атакист номер едно под бурните възгласи на тълпата „Волен” и „Оставка”.
Мерките за сигурност около сградата на следствието са засилени. Пред нея са се събрали около 100-ина симпатизанти на партията.


Привържениците на Сидеров носят знамена на партия "Атака" и плакати, на които е написано "Истината не може да бъде арестувана".

На мястото има сили на МВР и жандармерия. Засега няма сблъсък между привържениците на лидера на "Атака" и полицаи.

Сидеров пристигна в компанията на съпругата си Деница и другия който ще бъде обвинен - Десислав Чуколов.

"Точно преди два месеца се роди синът ми и тези нечестивци решиха да ме арестуват точно днес, всичко ще им се върне тъпкано. Скоро диктатурата на управляващите ще падне под въздействието на външни фактори", каза Сидеров преди да влезе с депутатите си в следствието.


Десислав Чукалов призова съпартийците си да останат пред следствието и да не се разпръскват. Те продължават да скандират "Атака", "Победа".

На Сидеров се очаква да бъдат повдигнати две обвинения - за хулигански прояви с цинизъм и за извиване китките на студентка, която го е снимамва в нощта на 25 октомври, когато членове на "Атака", начело с него, нахлуха в НАТФИЗ.

Двамата депутати влезоха в сградата на Следствието около 10:15 ч., а симпатизантите на Атака останаха вън да скандират. Очаква се Волен Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани за 72 часа, което може да предизвика безредици.


Мярката, която е повдигната на Сидеров и Чуколов, е "задържане под стража". Това съобщи от импровизираната трибуна ораторът на лидера на "Атака".


Привържениците на "Атака" се надъхват да не пуснат автомобила, който ще го откара в ареста.


Агитката на "Атака" блокира следствието, не пуска колата с ВИП арестантите



Всеки момент се очаква Волен Сидеров да бъде изведен от следствието и да бъде откаран в ареста.

Полицията се опита да разпръсне агитката на "Атака", защото събирането им е незаконно.


Те обаче отказват да напуснат мястото и са категорични, че няма да позволят лидерът им да бъде откаран в ареста като блокират улиците около следствието. Ораторите казаха, че протестът им ще продължи пред министерски съвет.

Деница Гаджева пък информира, че Чуколов и Сидеров няма да бъдат на едно място. „Не се знае в кой арест ще ги закарат, може да е в Централния затвор”, пише Гаджева в есемес до водещата на телевизия "Алфа". Тя се оплака, че не й дават информация, къде ще бъде откаран любимият й. Тя смята, че може да го изведат през страничен изход.

Обновява се!