събота, 17 май 2014 г.

Знаменитата статуя на Исус Христос на хълма Корковадо в Рио де Жанейро

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-338!

Ето я снимката на Плевнелиев и Деси Тенекеджиева

Талантливата актриса Деси Тенекеджиева искрено се възмути от фотос, който водещият Сашо
Диков показа в предаването си по Нова телевизия.

На снимката се вижда как тя и президентът Росен Плевнелиев са особено близко един до друг, а перспективата, от която е направен кадърът, намеква за интимност между двамата.

Красивата и талантлива дама буквално се развика в ефир на Диков: "Може ли да я свалиш веднага, възмутена съм". Тя бе толкова ядосана, че за малко да се разридае.

"Аз не съм Мариана Попова за щастие, ако ме разбираш какво искам да кажа", заяви Тенекеджиева, намеквайки за тиражираните информации за връзка на колежката си с предишния държавен глава Георги Първанов.

Тенекеджиева обясни, че снимката е правена по време на връчването на наградите на фондацията "Стоян Камбарев" на 12 май. Отличията на името на известния театрален режисьор от 90-те години се раздават на млади творци, показали нетрадиционен поглед и забележителни постижения в някоя от областите на изкуството. Самият Плевнелиев е бил поканен да връчи главната награда в церемонията, която се проведе в "София лайв клуб".

"Нормално е той като основен гост и аз като основен домакин да сме заедно на наградите", заяви актрисата.

Тя каза, че всички хора на изкуството, които се били събрали на церемонията, уважават изключително много президента Росен Плевнелиев, включително и заради постиженията му преди да влезе в политиката. "Той е държавен глава на будните и интелигентните", беше категорична актрисата. Тя бе убедена, че тиражираната снимка е политическа атака, имаща за цел да уязви директно Плевнелиев.

Дунав рязко се покачи

Нивото на река Дунав при Видин продължава рязко да се покачва, съобщиха
хидрометеоролози.
Тази сутрин е измерено покачване на нивото на водата при Видин от 133 см, това са данните от 20 ч. до 8 ч. тази сутрин. Хидровъзелът при "Железни врата" е изпуснал 2 метра и 10 см вода. Опасността от преливане на река Дунав остава голяма. Засега обаче няма опасност за града. При критично ниво на Дунав от 836 см при Видин се залива товарното пристанище, а при ниво от 728 см се залива жп линията.

Хидрометеоролозите алармираха, че в Австрия за пореден ден е обявен червен код заради гръмотевични бури и обилни валежи от дъжд, така че нивото на Дунав там също се покачва. Това означава, че се очаква още да се вдигне нивото на Дунав при Видин, тъй като количеството вода, изсипало се в Дунав в Австрия и в Сърбия, ще достигне и до нас.
Първа степен от плана за защита на населението е въведена в Лом и Видин заради опасност от наводнение, съобщават от МВР.

Заради обилните валежи в съседна Сърбия и рязкото покачване на нивото на река Дунав, са мобилизирани служителите от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението". Рисковите участъци от реката са под постоянно наблюдение. Създадена е организация за изграждане на временни диги, като за целта по отделни участъци са доставени допълнително чували .


За втори пореден ден днес нивото на Дунав се вдига с повече от метър. Към 12 ч. днес нивото на реката бе 819 см.
Обновена

Сервитьор или лекар? Какво да работим?

През последните дни в социалните мрежи се споделя снимка, показваща каква заплата
получава българският лекар, сравнена със заплата за много по-ниско квалифицирана работа.

На снимката се виждат две обяви за работа от сайта jobs.bg. Чрез едната обява се търсят лекари за Вътрешното отделение и кардиологичен център на пловдивската болница „Св. Мина“.

От кандидатите се очаква медицинско образование с квалификация магистър-лекар със специалности Вътрешни болести, Ендокринология и болести на обмяната, Нефрология, Пневмология и фтизиатрия или Кардиология, като е желателно кандидатите да имат и опит.

Предложената от болницата заплата за специалистите е 680 лева на месец (бруто).

В същото време чрез сайта се търсят и сервитьори за сладкарница „Неделя“. Естествено, определено образование за позицията не се изисква.

Предложеното заплащане е 1500 лева на месец (бруто), в което се включва твърда заплата, процент от оборота и бакшиш.

Вицове, май 2014г

СмЕх

Веднъж едни крадци обрали лорд Съмърсби, взели му и последната стотинка и му казали "Ние се грижим за теб." Нарекъл ги "БСП".
***

Момичета, ако заради вас мъж е готов на безрасъдни постъпки не бързайте да си правите изводи, може просто да е идиот.
***

Двама приятели си говорят и единия пита другия:
-Представи си,че си в една гора,а пред тебе мечка какво ще направиш?
-Ще се скрия зад някое дърво.
-Абе представи си,че си на една полянка и няма дърво какво ще направиш?
-Еми ще се скрия в някоя долчинка.
-Ама ако няма долчинка там какво ще напраиш?
-Ще избягам зад някой храст.
-Дай да кажем,че точно в тоя момент няма храст какво ще направиш?
-Абе ти на кой си приятел на мене или на мечката?
***

САЩ. Препълнен автобус. Негър и бял мъж се сбили. Шофьорът спрял автобуса и казал всички да излязат и да се подредят пред автобуса. Попитал какъв и проблема. Негърът казал:
- Отвратителна дискриминация! Белите постоянно ни унижават! Трябвало те да стоят отпред в автобуса, защото били бели, а ние черните - отзад.
Шофьорът казал:
- Мен това не ме вълнува, защото съм далтонист - всичко виждам в зелено! И сега всички да се качват в автобуса - светло зелените отпред, тъмнозелените отзад.
***

- Скъпи, днес направих шест големи нарушения с колата, но ми се размина и не ме глобиха нито веднъж. С парите, които спестих си купих чанта!
***

-Мила, хайде да отидем на нудистки плаж!
-Ти луд ли си, любов моя!!! Хората ще си помислят, че ходя с теб заради пари!!!

Всяка сутрин нови вицове

петък, 16 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-337!

А това е министър в самопровъзгласената Луганска народна република

Редица украински медии, сред които агенция УНIАН и ТВi, разпространиха снимки на
разголена дама, за която се твърди, че е министър в самопровъзгласената Луганска народна република.

Информациите какъв пост заема похотливата Ирина Филатова също са разнопосочни – в „Луганската народна република“ тя е спрягана както за министър на културата, така и за министър на външните работи.

Разпищолената фотосесия е взета от профила на Филатова в рускоезичната социална мрежа
„Вконтакте“.

Торта в лицето на Гришо за ЧРД! Видео

Треньорът на Григор Димитров - Роджър Рашийд, изненада нестандартно най-добрия ни
тенисист. Докато нашето момче даваше интервю след победата си над Томи Хаас с 6:2 и отказване, пред камерата се появи жена от организационния комитет на турнира в Рим. Тя поднесе торта на Гришо по случай рождения му ден, на която бяха поставени две свещички с цифрите 2 и 3 заради 23-ата годишнина на хасковлията.

Малко след това Рашийд грабна тортата и я размаза в лицето на Григор. Новата звезда в тениса прие шегата с усмивка и продължи да дава интервюто с остатъци от тортата по лицето си.

“Чувствам се прекрасно. Днес си направих прекрасен подарък за рождения ден. Важното е да продължавам така и занапред”, пожела си Григор Димитров, който стана първият българин, достигнал до полуфинал в турнир от сериите “Мастърс”. В решителната битка за финала Гришо чака победителя от мача Надал – Мъри.

ВИДЕО

Разкрития! „Газпром“ пише закони в България! Видео

Кореспонденция между Българския енергиен холдинг (БЕХ) и Министерството на
икономиката и енергетиката (МИЕ), която доказва, че промените за „Южен поток“ са спуснати от Русия, показаха на пресконференция днес от Реформаторския блок.

От Блока показаха писмо, изпратено от изпълнителния директор на БЕХ Боян Боев до енергийния министър Драгомир Стойнев. Писмото, изпратено на 13 декември 2013 г., гласи:

„Изпращаме на Вашето внимание Решение на Съвета на директорите на БЕХ ЕАД, с което се препоръчва на МИЕ на Междуведомствената Работна група по Проект Южен поток да бъдат разгледани предложенията за законодателни промени, направени от „Южен поток България“ АД, с отразени в тях предложения на БЕХ ЕАД, както и предложенията, направени от Sout Stream Transport BV, отнасящи се за морската част на Проекта Южен поток.“ (Публикуваме цитата без редакторска намеса - бел. ред.)

В писмото, член по член, са предложени корекциите в Закона за енергетиката, които изключват българския участък от тръбата на „Южен поток“ от европейското законодателство. Особено любопитен е фактът, че Русия е приписала законодателните промени на председателя на парламента Михаил Миков, защото неговото име стои като вносител.

До министър Стойнев са спуснати и мотиви към законодателните корекции, под които стои името на министър-председателя Пламен Орешарски. В тях се посочва, че веднъж приети, корекциите не следва задължително да бъдат съобщавани на Европейската комисия.

Реформаторите отказаха да отговорят на въпроса откъде са се сдобили с тази кореспонденция.

От Блока смятат, че целта на управляващите е да засилят енергийната зависимост на България от Русия и умишлено пречат на ЕС да формира самостоятелна енергийна политика. Реформаторите са категорични, че българската енергетика се управлява директно от Москва.

Дясното обединение настоява законопроектът, който мина на първо четене през април, да бъде спрян.

Реформаторите смятат, че енергийното министерство трябва да разкрие цялата кореспонденция по проекта „Южен поток“ и да отговори публично защо допуска намеса на чужда сила във вътрешните работи на страната. От Блока считат за недопустим фактът, че законодателство, касаещо националната сигурност, се спуска от Русия.

ВИДЕО

Селфи на Росен Плевнелиев за ЧРД

Президентът отпразнува рождения си ден в тесен кръг - с хора от екипа си и от служебното
правителство.

Снимката бе публикувана във фейсбук от актьора и бивш министър на културата Владимир Пенев.

На кадъра са още Екатерина Захариева, която в момента е шеф на кабинета на президента, а по времето на служебното правителство бе вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройство; Николай Милошев - министър на образованието в служебния кабинет и др.

Росен Плевнелиев отпразнува 50-тата си годишнина на 14 май.

Днес ГЕРБ ще внесе вот на недоверие към кабинета

Днес ГЕРБ трябва да внесе в парламента четвъртото си искане за вот на недоверие към
кабинета. Този път темата е енергетика.

Първоначално лидерът на партията Бойко Борисов обави, че вотът ще баде внесен точно преди седмица. Според опозицията закъснението се наложило, защото чакали официални документи за финансовото състояние на Националната електрическа компания.

Ако в петък искането постъпи в деловодството, депутатите ще трябва да се върнат на работа извънредно, въпреки че парламентът не заседава до изборите.

Председателят на парламента е задлъжен да свика заседание в рамките на една седмица след внасяне на искане за вот - за дебати, а 24 часа след краят им се гласува и самият вот.

Разкрития! Тодор Живков скрил брат си в Швейцария

Тодор Живков е имал брат, когото е обграждал в пълна мистерия. Независимо от
високопоставения си роднина, Георги Живков така и не прави кариера и никога не е бил назначаван на ключов пост. Абсолютно всички, които са го познавали, макар и бегло, реагират по един и същи начин: "А, за бай Георги ли питате? Добър човек беше. Ама защо се интересувате от него? То няма какво да се каже. Не е бил нито член на ЦК на БКП, нито някакъв ръководител. Беше съвсем обикновен човек."Тайната се заплита и от факта, че него никъде го няма из снимките на Живков, пише „168 часа”.
Георги не се появява и на общи детски фотографии, нито впоследствие като възрастни. Дори в музея на Правец и в дома на Живкови няма изложена негова снимка. Фигурира само като име.
Според бившия шеф на 6-ти отдел на 6-то управление на ДС Димитър Иванов цялата секретност около брата на Живков има сериозно обяснение.
Просто той работел на някакъв свръхтаен щат и не е трябвало да се показва на светло.
"Когато беше в София, не стоеше в официалните сгради на институциите, а в някаква конспиративна квартира. Имал е тайна мисия. Ясно е, че при тези обстоятелства няма да ходи на манифестация да го виждат хората и да го снимат. Макар че аз нямам лични впечатления, познавам го съвсем бегло", коментира Димитър Иванов.
В родния си Правец Георги Живков също рядко се мяркал, разказват местни хора. Отивайки там, той странял от съгражданите си, държал се строго протоколно - поздравявал и не се задържал да приказва надълго с правчани. Все бързал по работа. Бил твърде сериозен, не обичал да се смее и да се шегува като бившия Първи.
През 2011 г. Дамян Дамянов, син на бившия председател на Народното събрание Райко Дамянов, заяви, че Тодор Живков е криел брат си от обществото. Според него този въпрос си оставал загадка не само докато Тато е управлявал, но и през 90-те години.
Ексръкводителят на страната избягвал да говори за роднините си. Георги Живков е работел като касиер счетоводител в посолствата на България в Будапеща, Берлин и Берн. Дори не е бил шеф на стопанския отдел, а обикновен чиновник. Завършил финансово училище. Мистерията е още по-голяма, защото във външно министерство от онова време няма нито един документ, изпратен от Георги Живков.
През всичките години братът на бившия първи е бил в сянката на прословутия си роднина, твърдят тези, които го познават.
„Бай Георги не правеше кариера заради Тодор Живков, за да не станат процесите в държавата много семейни”, разкрива бившият съратник на Главния Костадин Чакъров.
Малко известен факт е, че братът на Тодор Живков участва заедно с него в антифашистката съпротива.
Георги Живков умира няколко месеца преди промените – на 4 януари 1989 г., 8 дни преди да навърши 75 години.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Като се разхождаме с жена ми и видя някоя по-засукана жена ми е неудобно да я зяпам, аз казвам „гледай каква селяния". После я зяпаме и двамата.
***

Донецка и Луганска републики започнаха преговори за обединение - новото име Доганска република!
***

Цветан Василев се хвали пред приятели:
- Имам страхотна картина на Бареков.
- Той не е ли политик?
- Когато кажа - рисува.
***

Две приятелки си говорят:
- Твоя мъж с какво се занимава сега?
- С бира.
- Произвежда ли и или продава?
- Не, купува и пие.
***

Мили Дами! Ако имате бръчки под очите,целулит или наднормено тегло!...Елате при нас!!! Ние вече сме ПИЯНИ
***

"Махмурлук - това е мигът, в който оцелелите мозъчни клетки вече са погребали геройски падналите си братя и камбаните бият!"
***

В библиотеката:
- В тази книга намерих двадесет лева. Имате ли и други книги от същия автор?

Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 15 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-336!

Проклятието на един треньор

През 1961 и 1962 г. унгарският треньор Бела Гутман извежда "Бенфика" до две поредни
европейски титли след паметни победи срещу испанските колоси "Барселона" (3:2) и "Реал" (Мадрид) (5:3) със състави изцяло от португалски играчи.

Малко след триумфа срещу "Реал" през 1962 г. обаче Гутман напуска клуба заради отказ да му бъде увеличена заплата. Според легендите треньорът проклина "Бенфика" да не спечели европейски трофей в следващите сто години.

Оттогава "орлите" от Лисабон изиграват цели седем финала в европейските клубни турнири - за Купата на европейските шампиони през 1963, 1965, 1968, 1988 и 1990 г., за Купата на УЕФА през 1983 г. и за Лига Европа през 2013 г., като не успяват да спечелят нито един от тях.

В пет от тези финали "Бенфика" губи с минимален резултат - 1:2 срещу "Милан" през 1963 г., 0:1 срещу "Интер" през 1965 г., 0:1 срещу "Милан" през 1990 г., с 0:1 срещу "Андерлехт" през 1983 г. и с 1:2 срещу "Челси" през 2013 г., а веднъж изпускат трофея след дузпи - срещу ПСВ (Айндховен) през 1988 г.

През миналата година "орлите" отново не успяха да развалят проклятието на Гутман, след като Бранислав Иванович вкара победен гол в 93-ата минута на финала в Амстердам.

Дванадесет месеца по-късно славният португалски клуб отново достигна до финала в Лига Европа. Снощи на стадион "Ювентус" в Торино за осми пореден път "Бенфика" не успя да спечели убягващия му вече 52 години европейски трофей.


Михаил Миков отне стаята на Бойко Борисов в парламента! Наредил да сменят ключалките

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е издал скандална заповед, с която
отнема на ГЕРБ стая №20 в парламента. Въпросната стая се води кабинет на председателя на ГЕРБ и на парламентарната група Бойко Борисов. Подобни помещения имат Станишев, Местан и Сидеров, които също ръководят парламентарните групи на партиите си.
Стая №20 е единственият кабинет на Борисов в сградите на парламента, защото той не ползва такъв в Партийния дом.
За да стане всичко светкавично, от Народното събрание са изпратили бригада майстори, които са сменили ключалките на стая №20. След това въпросната заповед е била връчена на секретарките на ГЕРБ, които с ужас са видяли, че тя влиза в сила от момента на подписването й, т.е. веднага.
Любопитното в случая е, че по закон с управлението на сградите на Народното събрание се разпорежда главният секретар на институцията, а не председателя й.  Оказа се, че в заключената стая на ГЕРБ има компютри, в които има важна информация и документи, които са адресирани до Бойко Борисов.

„Патронът на вратата е сменен и не можем да я отключим, а вътре в самата стая има наши документи. Това обаче няма да попречи на утрешното внасяне на вота на недоверие”, обяви Велчев.

„Това, което направи Михаил Миков, показва неговата управленска немощ”, написа по-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.


"Миков знае, че незаслужено е председател на Народното събрание, след като ГЕРБ безапелационно спечели парламентарните избори. Днес той е взел кабинета ми в Народното събрание като е сменил ключалката. С този си акт Михаил Миков показва безсилие, злоба и страх. Неговата управленска немощ личи и от факта, че не може да събере кворум в Народното събрание. Миков взима стаята на председателя на най-голямата парламентарно представена партия с най-много депутати, за да я даде на четвъртия си коалиционен партньор – Цензурата. Тази немощ предизвиква в мен смях и жал едновременно, защото с кабинет и без кабинет ГЕРБ ще спечели изборите и пак ще бъдем първи, но по-важното е, че Миков и Станишев превърнаха столетницата в заложник на ДПС и „Атака”, а сега вече добавят и нов коалиционен партньор. Дават кабинета на двамата депутати, от които очакват подкрепа за вота на недоверие. Хората, които са загубили изборите, се държат като деребей в парламента", пише още Борисов.
Обновена

Турци хакнаха сайта на Българската православна църква!

Сайтът на най-старото официално вероизповедание в страната ни - Българската православна
Църква е хакнат. На страницата http://www.bg-patriarshia.bg/ излиза текст, който гласи, че това е в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в Пловдив.
"Такива актове са настъпления срещу турско-мюсюлманското малцинство в България, това е и нападение срещу културното наследство на страната,защото джамиите са част от културата, те са част от културното наследство на България", гласи текст, който потвърждава хакерското нападение.

Текстът е на червено-черен фон. "Който и да е организатора, който и да стои зад тази варварска агресия трябва да знае че турско-мюсюлманското малцинство не е беззащитно и че има сили които бдят и са готови да го отбраняват", се казва в посланието на интернет-нападателите.

Те обвиняват вероизповеданието, което е спасило страната ни от турско робство в мълчаливо съгласие с нападението над джамията. "Мълчанието на Българската Патриаршия следва да се тълкува като мълчаливо съгласие с посегателствата над мюсюлманските религиозни храмове", пишат хакерите.

Конкурс избра дизайн за велосипедни стойки

Национален конкурс определи най-добрия дизайн за велосипедните стойки.


Инициативата е на ежегодния международен фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK и производителите на велосипеди SPRINT в партньорство с община Пловдив.

Носител на наградата на журито - 2000 лв. и монтаж на 20 прототипа в градската среда на Пловдив - е проектът на Мария Петрова и Катерина Граменова.

Бареков и БСП плащат най-много за реклама

Коалиция за България и партия "България без цензура" са похарчили над 600 000 лева за
предизборна реклама в медиите. Това сочи анализ на Института за развитие на публичната среда, изготвен на база публикуваните досега договори. Възможно е до края на кампанията сумите да нараснат.

Според обявените от електронните и печатните медии данни КБ е сключила договори за реклама и участия на стойност 611 000 лева.

С огромни средства за публичност изглежда разполага и партията на Николай Бареков, чиито
обявени разходи досега са за 603 000 лева. Трябва да се отбележи, че в тази сума не са включени двата от основните рекламни канали на ББЦ: oт цялата сума само 25 000 лв. са за TV7, която отразява всяка проява на партията; липсват и данни за договор с "Канал 3", който излъчва пряко и на повторения "турнето" на "България без цензура".
На трето място е Реформаторският блок със 197 000 лева, следва от "Атака" и ДПС със съответно 163 000 и 147 000 лева по договори с медии.

Прави впечатление също, че ГЕРБ са заделили само 43 000 лева за реклама, поне според наличните данни.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Разликата между жените и мъжете е, че жените най-често ги боли глава нощем, а мъжете - сутрин.
***

Заради политиците не ходим на избори, заради поповете не ходим на църква, само едни бармани ни останаха...
***

В магазина:
- Извинете, нямам дребни за да Ви върна. Да ви дам вместо това пет дъвки с Мики Маус?
- Аз да не съм дете?! Дайте ми с Терминатора...
***

Да станеш в 6 за работа било гадно. Но да станеш в 4 за риба било почивка, a?...
***

Не обичам да ходя на избори. Това което искам да пусна, не влиза през прореза на урната
***

Враца, болницата:
- Трудно ми е да Ви пóстава диагноза ... Вероятно причината е алкохола.
- Епа, тогива да до'да, коги си трезвен ...
***

- Мъжо,мъжо! - нарежда Пена. Като ходиш с този камион по света внимавай много.Да бягаш от жените,че имало много лоши болести. Заразиш ли ме цялото село ще пламне.

Всяка сутрин нови вицове

сряда, 14 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-335!

"Дудука MC - Рап без цензура"! Видео

Ранобудните студенти създадоха пародията "Дудука МС - Рап без цензура", съобщиха на
фейсбук страницата си те. Във видеоклипа се вижда колаж на лидера на "България без цензура", бившия телевизионен водещ Николай Бареков, който в рими заявява, че е "новият месия с пълна кесия и се е създал да оправи България".

"Кой е най-добрият водещ?/- Ники Бареков!/Най-добрият журналист?/- Ники Бареков!/Политик чист и можещ?/- Ники Бареков!", гласи припевът на рап парчето.

"Не го направихме за пари, а помагаме за разпространението на този клип, защото виждаме у този човек завидно умение не само в политиката, но и в реденото на рими! #BulgariaWC", пишат в представянето на клипа "Ранобудните студенти".

Видео

Руснаците спират GPS, ще се орентират по мъха на дърветата

Русия обяви, че oт 1 юни ще прекрати дейността на станциите на американската система за спътникова навигация GPS на територията си.

Ето няколко полезни съвета към братушките как да се ориентират без  GPS:
По короните на дърветата, растящи самостоятелно. 
Тяхната корона е по-слабо развита от север. На обяд сянката им сочи север.

Ако през отрязан пън прекараме права линия, пресичаща по средата най-тесните и най-широките кръгове, то откъм страната на тесните е север.

Православните храмове имат вход откъм запад, а олтарът е на изток. Православните кръстове са ориентирани север – юг. Кръстовете са от северната страна на гробовете.

При джамиите изходът на минарето е обърнат на юг.

Камъните, големите дървета и падналите дънери са обрасли с мъх от север.

Тревите по северните склонове са по-развити и по-рано съхнат.

Зимно време снежната покривка е по-тънка на южните склонове.

Навятата снежна покривка върху дърветата и клоните, както и ледената кора са по-тънки откъм юг. От юг се топят първи.

В нивите, където има дървета, посевът е по-слаб от северната страна на дървото.
В северният край на поляните има по-гъста трева.

Мравуняците се разполагат на юг от дървета или път, като южната им страна е по-полегата, а северната е по-стръмна.

Смолата на дърветата тече от южната им страна.
Тези признаци не са достатъчно точни за определяне на посоките, но дават достатъчно ориентация.

Подпалиха офис на Бареков

Офис на "България без цензура" на Николай Бареков е бил разбит и подпален с коктейл
"Молотов" рано тази сутрин, към 3 ч., съобщиха от партията.
Инцидентът е станал в кв. "Надежда" в София.
Витрината на помещението е разбита с паве, след което е хвърлен коктейл „Молотов” със запалителна течност.
На мястото са се отзовали полиция и пожарна.
От партията на Бареков твърдят, че случилото се е опит за сплашване.
Председателят на софийския й щаб Васил Василев заяви:

„Убеден съм, че този безобразен хулигански акт е политическа поръчка. ББЦ стана много силна по места за кратко време и мнозина партийни активисти, главно от ГЕРБ и БСП, виждат заплаха за политическото си развитие, защото гласовете за старите партии преминават към новата коалиция".

В началото на март мъж стреля с газов пистолет пред централния офис на партията на Николай Бареков на софийския булевард "Черни връх".

По-късно стрелецът обясни, че е искал да тества оръжието си, без да има за цел сплашване на политика.

Българите пият по 11,4 л алкохол на година, №1 е Беларус

В България се изпиват по 11,4 литра алкохол на глава от населението на година, сочи доклад
за Световната здравна организация. 44% от изпития алкохол у нас са спиртни напитки, 39% - бира, 17% - вино, а под един процент - друго, сочат данните на СЗО. Те са за 2010 г. и засягат населението над 15-годишна възраст в 194 държави.
Най-големите пиячи в света са в Беларус. Там на всеки жител се падат по 17,5 литра алкохол годишно. Следват Молдова с 16,8 л, Литва с 15,5 и Русия с 15,1.

Освен нас над 11 литра годишно пият още в Дания, Германия, Ирландия, Люксембург, Словения, Испания и Великобритания.

Най-малко алкохол се пие в Кувейт, Либия, Пакистан и Мавритания - по 0,1 литра на глава от населението годишно.

Всеки жител на планетата изпива годишно 6,2 литра чист алкохол, но в действителност пие само 38,3% от населението на света - всъщност пиещите консумират средно по 17 литра алкохол годишно. Това ни поставя в средата на класацията.

Докладът е използвал анкета с 44 въпроса, за да събере нужните данни. Тя е разпространявана онлайн от представители на огранизацията. Въпросникът съдържал 3 секции - политика към алкохола, консумацията му и контрола върху пиенето.

Пиенето на алкохол е разделено на четири – бира, вино, спиртни напитки и други. Съседните ни държави наблягат доста повече на бирата. Тя е 50% от изпития в Румъния алкохол, 29% е вино, а 21% - спиртни напитки. В Сърбия 51% от предпочитания алкохол е бира, 25% - спиртни напитки, а 24% - вино. В Турция пък, където пият по 2 литра чист алкохол на глава от населението годишно, цели 63% от изпития алкохол е бира, 28% - спиртни напитки, а 9% - вино.

Най-много бира в света се пие в Босна и Херцеговина - 73,3% от употребявания алкохол. Следващи са турците с 63,6%, и исландците – с 61,8%.

Най-много спиртни напитки пък се пият в Таджикистан, където делът на твърдия алкохол е 88,7%. Следват Армения с 84,9%, Узбекистан – със 75,4%, и Киргизстан – със 72,9%.

Най-много “други” напитки се пият в Беларус - цели 30,9%. Докладът не уточнява какви напитки влизат в тази графа.

Средното количество твърд алкохол, което мъжете у нас са изпили през 2010 г., надвишава над три пъти това на пиещите жени - 17,9 л към 5,3 л. Мъжете със зависимост са два пъти повече от жените.

14,6% от българите са въздържатели, твърди СЗО. 18% се въздържат в момента, но са употребявали алкохол в миналото.

Въздържателите в Турция са близо 80%, а в Сърбия са 16%. Непиячите в Румъния са 14,3%.

30% от нашенците изпадат в “тежко пиянство” - най-опасния вид.

Смъртните случаи у нас заради алкохола най-често се дължат на цироза. На второ място са пътните инциденти с фатален изход.

7% от българите над 15 години са злоупотребявали с алкохола или са страдали от алкохолна зависимост. 3,7% от българите пък са зависими от спиртни напитки.

На всеки 10 секунди в света умира 1 човек заради алкохол. За 2012 година над три и половина милиона души са починали вследствие на прекомерната му употреба.
Българите пият по 11,4 л алкохол на година, Беларус е №1 със 17,5

Бербатов: "Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания..."

"Днес се събудих с откритието, че участвам в предизборна кампания. Утре може да е друга
партия или фирма, припознала ме като своя човек."

Това написа в профила си във фейсбук футболистът Димитър Бербатов след материал на Нова телевизия, че календарчета с номера на бюлетината на ДПС с образа му се разпространяват в Свиленград от няколко дни.

"Това с календарчето и номера на бюлетината нито е невинно, нито изглежда да е направено без знанието на авторите и бенефициентите, още повече, при липсата на официална реакция и разграничаване от страна на съзнателно или несъзнателно замесените в това", посочва още спортистът.

"Аз съм Димитър Бербатов. Името ми на милиони фенове на футбола по света им говори нещо. Днес вкарвам голове за „Монако“. Имам и фондация - кауза, зад която публично съм застанал.

Нека е ясно! Когато реша да застана зад нещо друго или да бъда лице на каквото и да било, ще го направя, както съм го правил и досега - публично и официално. Всичко останало е безогледно и недопустимо използване на името и образа ми без мое съгласие", пише още той.

Как са се правили избори у нас преди 100 години

Онези, които имат договор с държавата, нямат право да бъдат депутати, а собствениците на
публични домове, просяците и ромите пък не могат да са гласоподаватели – това са само част от правилата, по които са се провеждали избори преди 100 години в България.

Освен това още в това далечно минало е имало мъртви души в избирателните списъци.
В Указите от началото на 1900 г. пък изобщо не се споменават жените – те не фигурират нито сред имащите право да гласуват, нито са лишени от права. „Просто по силата на традицията жените не биват допускани да гласуват“, обяснява историкът Светослав Живков.
След 1937-1938 г., когато вече имат право да гласуват, то пак не важи за всички – до урните се допускат „само омъжените, разведените и вдовиците. Неомъжените – не“, тъй като се смята, че те не са се доказали като жени“, обяснява историкът.
Освен жените, за 20-ото Народно събрание не са могли да гласуват и „осъдените, работещите в друга държава, задържаните, съдържателите на блуднишки домове, просяците и циганите, които нямат местожителство”.

„Това е от 1901 г. Тезата е, че бедният човек лесно ще си продаде гласа. Циганите пък участвали в хайки, биели избиратели и целта на тази мярка била да се държат по-настрани”, обяснява Живков.
Не е можело да бъдат избирани за народни представители лица, които имат договор с държавата, военните, духовниците, държавните чиновници и кметовете. Още от тогава стои въпросът за конфликта на интереси и дали бизнесменът депутат ще работи за себе си или за всички.
Българската избирателна система може да се похвали като една от първите, въвела пропорционалното гласуване още през 1912 г.
Любопитно е още, че до 9 септември 1944 г. е било задължително гласуването за мъжете.

Вицове, май 2014г.

Понякога е добре да се знае английски...

СмЕх

Попитали радио Ереван:
- Какво щеше да стане в България, ако не се бе случило всичко това на 10.11.1989?
Радиото отговорило:
- Осиновената внучка на Тодор Живков щеше да е най-богатата жена у вас и депутатка, синът на Димитър Станишев щеше да стане министър председател, внукът на Борис Велчев щеше да оглави прокуратурата, снахите на Иван Пръмов щяха да са съответно еврокомисарка и началничка на телевизията, а децата на Георги Боков щяха да заемат високи дипломатически длъжности, самият Георги Пирински щеше да оглави парламента, а зетьовета на Георги Атанасов и Николай Дюлгеров щяха да са водещи стопански ръководители.
***

Китаец продал душата си на Дявола и след 3 дни...тя се счупила.
***

"Често слушам по телевизията за безопасен секс.....На село никой не ползва презервативи.При нас безопасния секс е когато не те бият."
***

Искате да видите щастлива жена в месечен цикъл?!
Гледайте реклами
***

Един човек си прави сутрешното кафе, но вместо вода в кафе машинат слага Red Bull.Прави си двойно късо кафе и тръгва.И чак на цариградско шосе се усетил,че си е забравил колата.
***

Обичам да возя мъжа си с колата-крещи,маха с ръце,псува...абе -емоциии !!!Но пък послеее,в къщии-седи си тих и мирен-радва се ,че съм го докарала жив....

Всяка сутрин вицове

вторник, 13 май 2014 г.

Утре е първата предизборна поява на Пеевски на "митинг концерт с почерпка"

Вторият в листата на ДПС Делян Пеевски ще се появи за пръв път на публична предизборна
проява, става ясно от плакат за "митинг концерт с почерпка" в Бяла Слатина.

Събитието е планирано за утре. Според анонса в него трябва да вземат участие лидерът Лютви Местан, водачката на листата Филиз Хюсменова и Делян Пеевски, а публиката ще подгряват изпълнителите Тони Сторато, Джамайката, Роксана, Емо Крокодила, Феката и оркестър "Фантазия".

ЦИК спря предизборен клип на "Атака"

ЦИК нареди да бъде спряно излъчването в телевизиите и интернет на предизборен клип на
"Атака", в който се поставят наравно педофилията, гей браковете и кръвосмешението и се представят като евроатлантически ценности.
ЦИК разгледа клипа след сигнал от СЕМ. Според комисията той не съответства на текста от Изборния кодекс, който казва, че агитационните материали не трябва да накърняват добрите нрави. Против решението гласуваха само представителите на "Атака" в ЦИК - Мария Мусорлиева и Владимир Пенев.
"Има език на омразата, върху който стъпват посланията в клипа. Те целят да облекат в ценностен мрак и отрицателни етикети Европейския съюз (ЕС)", казва председателят на СЕМ Георги Лозанов. Това е класически механизъм на словото на омразата – превръщаме другия във враг, за да сплотим своите, добави той.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-334!

Русия спира GPS на територията си

От 1 юни Русия ще прекрати дейността на станциите на американската система за спътникова
навигация GPS на територията си. Това обяви днес руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, цитиран от Интерфакс.

До мярката може да се стигне, ако Русия не успее да се договори с Вашингтон за разполагането на свои наземни станции на алтернативната система ГЛОНАСС на територията на САЩ, каза Рогозин.

През 2012 г. руската космическа агенция „Роскосмос“ поиска от властите в САЩ разрешение за изграждане на 8 измервателни станции за системата ГЛОНАСС, но до споразумение не се стигна, защото американските спецслужби се опасяват, че станциите може да бъдат използвани за по-точно насочване на руски бойни ракети.

Системата GPS (Global Positioning System), която дава координати на обектите, засичайки ги от три точки едновременно, се контролира от американското министерство на отбраната.

Путин одобри "пътна карта" за Украйна

Владимир Путин е подкрепил "пътната карта" за уреждане на украинския конфликт,
предложена от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Това съобщи самата организация след телефонен разговор на председателя й, Дидие Буркхалтер, и руския президент.

С одобрението на Путин "пътната карта" вече има "позитивни отзиви" от основните дипломатически играчи, в това число Украйна, Европейския съюз и Съединените щати. Тя фокусира вниманието върху въздържането от насилие, разоръжаване, национален диалог и осигуряване на благоприятна среда за свободни и честни избори на 25-и май, се казва в съобщението.

Като първа стъпка планът на ОССЕ предвижда назначаване на посредник в лицето на опитния германски дипломат Волфганг Ишингер, чиято основна задача ще бъде да събере представители на правителството и регионите на кръгла маса за решаване на разногласията. До президентските избори в края на месеца ОССЕ ще изпрати около хиляда наблюдатели в допълнение на тези, които следят събитията в горещите точки на украинския конфликт.

Вчера бяха обявени резултатите от референдумите за независимост в Източна Украйна. Около 90 процента от гласувалите в Луганска и Донецка област са се обявили за самоуправление.

Кирил Добрев от БСП за Мая Манолова : „Тя не е мъжко момиче, тя е просто пич.“

На тази дата: 13 май 1981г. е извършено покушението срещу папа Йоан Павел II

Днес се навършват 33 години от атентата срещу Йоан Павел II.
Покушението срещу папа Йоан Павел II е извършено в сряда на 13 май 1981 г. на площад „Св. Петър“ във Ватикана. Докато излиза на площада папата е прострелян и тежко ранен от Мехмет Али Агджа от Турция(член на свързаната със секретната натовска мрежа Гладио ултра националистическа турска организация „Сивите вълци“). Папата е уцелен четири пъти и претърпява загуба на голямо количество кръв но според него Света Богородица го спасява, той оцелява и се възстановява от покушението. Агджа е задържан незабавно и по-късно осъден на доживотен затвор от италианския съд. По молба на папата Агджа е помилван от италианския президент Карло Чампи (Carlo Azeglio Ciampi) през юни 2000 г., но е репатриран в турски затвор където да лежи за извършеното от него убийство на турски журналист за което е осъден в родината си, впоследствие е освободен.
По показания на Агджа за съучастничество в подготовката на атентата са обвинени по-късно още трима турци и са набедени българските граждани:
Сергей Антонов, ръководител на бюрото на Българска гражданска авиация (БГА) "Балкан" в Рим - считан за координатор на покушението, задържан (от ноември 1982 до март 1986), съден и освободен поради липса на доказателства за вина;
подполк. Желю Василев и Тодор Айвазов, служители на посолството на България в Италия, които успяват да се завърнат в София преди издирването им за арестуването им.
Обвинението към българите („Българската следа“) се експлоатира на Запад за разгръщане на широка пропаганда кампания срещу НРБ и ДС, СССР и КГБ, както и срещу целия социалистически лагер. Водещи в раздухването на клеветите са поддържаните от западните специални централи манипулативни публикации на Пол Хенци и Клеър Стерлинг.
През 1985, в Рим, Чатлъ, лидерът на Сивите вълци, заявява пред медиите, че му са били предложени 3 милиона германски марки от немското разузнаване, за да обвини българското и руското разузнаване за атентата срещу папа Йоан Павел ІІ.
Италианското правосъдие след продължително следствие и съдебен процес, не намира за виновни в никаква степен обвинените българи и дълго държаният в затвора Антонов в е освободен.
По покана на българската държава и на Католическата общност в страната главата на Римо-католическата църква пристигна на поклонничество в България. Това високо посещение бе с много голямо значение за страната, тъй като опроверга окончателно инсинуациите с "българската следа" в атентата. Лично Папа Йоан Павел при срещата си с президента Георги Първанов открито заяви, че никога не е вярвал България да е замесена в атентата, извършен през 1981 г. С посещението си Римския епископ, по време на което България бе в центъра на интереса на световната общественост, окончателно изчисти името на страната от остатъците на пропагандните клевети от времето на Студената война, и допринесе за утвърждаването на неният престиж.

25 милиона за брадатата жена

25 милиона паунда очакват Кончита Вурст. Според експерти в развлекателно рекламната
индустрия това е приблизителната сума, която може да бъде спечелена от тиражирането на новата поп икона на различните, коментира "Дейли мейл". Екстравагантната трансформация от мъжки певец в брадата дива превърна победителят в "Евровизия" в световна звезда. Европа и Америка нонстоп говорят за него. 170 милиона души гледаха на живо шоуто на австриеца в Копенхаген тази събота. Изпълнението му спечели легиони фенове. Конкурсът не познава подобен триумф след АББА през 1974-а.
Но преди да се трансформира в своето алтер его, Кончита Вурст, 25-годишният Томас Нойвирт, се опитва да намери славата в момчешката банда Jetzt Anders - от немски "Сега различни". На снимките от онази епоха той е с гладко лице - без брадата, която фокусира вниманието на целия свят. Юнаците се появяват през 2007-а на музикалното шоу "Стармания", където стигат до финал. Томас се връща под светлините на прожекторите през 2011-а, преобразен като Кончита Вурст - с дълга коса, пърхащи мигли и мъжка брада. Печели второ място на състезанието за таланти "Големият шанс", а в друго риалити пътешества из пустинята в Намибия с високи токчета, докато се опитва да живее с племена. Нойвирт участва в предаването на националната телевизия "Най-трудната работа в Австрия" - защото бачка във фабрика за консервиране на риба.
Когато Томас е избран да представя Австрия на "Евровизия", Туитър полудява с над 5 милиона постове. 31 хиляди души се присъединяват към страницата "Анти-Вурст" във Фейсбук. Това е повече с 12 хиляди от тези, които го харесват. Други 3100 души пък подписват петиция, с която призовават за ревизия на решението. Негативно настроените определят избора на Кончита като "долнопробен", "шега", "глупав", "смущаващо" и "отвратителен". Победата предизвика много възмущение. "Евровизия" показа евроинтеграторите в тяхната европерспектива - брадато момиче", написа във Фейсбук вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин. Владимир Жириновски, лидер на Либералната демократическа партия, коментира: "Преди 50 години Съветската армия окупира Австрия. Направихме грешка, че я освободихме. Трябваше да останем там." Преди конкурса политици от Русия и Беларус призоваха телевизиите да бойкотират изпълнението на Кончита. Много руснаци пуснаха в Туитър снимки с избръснати бради в знак на протест.
Демократичният вот на "Евровизия" е вид отговор на обикновените граждани на събитията в Украйна и руското антигей законодателство. Австрийският президент Хайнц Фишер казва, че това не е победа само за неговата страна, а за различията и толерантността в цяла Европа. Кончита беше посрещната на летището у дома си от екзалтирана тълпа фенове, които заявиха своята подкрепа.
Комикът Ръсел Бранд пусна снимка, на която е облечен в зелена рокля: "Прецакан съм. Но каква велика нощ." Същото направи и журналистката Нигела Лоусън. Докато негативно настроените си позволяваха словоизлияния в социалните мрежи, уважавани медии подкрепиха избора на "Евровизия". Английският вестник "Хънфингтън поуст" направи колекция от фотоси, обработени с фотошоп на известни красавици с бради. Журналистите не се уплашиха да сложат брада дори и на кралица Елизабет II, Анджелина Джоли, Кейт Уинслет.
Големият въпрос е дали цялата акция "Томас-Кончита" не е под егидата на мениджърите, които трябва да реанимират "Евровизия". Рейтингът на конкурса пада постоянно, сума ти държави тази година отказаха участие в него. Касичката остава без постоянни вноски, а това винаги буди основателна тревога за бъдещото на този толкова сладък за някои бизнес.

Мъглиж става второ „Розово“

След като жителите на казанлъшкото село Розово изгониха настанените в селото им сирийски
бежанци и с поведението си отново разделиха общественото мнение на „за” и „против” чужденците, кметът на съседната на Казанлък община – Мъглиж, реши „овреме” да алармира за неочакваното настаняване на 11 бежанци в подопечното му селище. Господин Господинов бил против пришълците и твърди, че е подкрепян от цялото общинско ръководство, в лицето на зам.-кметовете д-р Душо Гавазов и Методи Марков, и секретаря на общината Анелия Василева.
На 25 април кметът на Мъглиж Господин Господинов научава случайно, че в града са пристигнали и вече са се настанили в една от къщите единайсет сирийски бежанци. Звъни веднага в полицията и пита вярно или е това, и възможно ли е, без той да знае, бежанци да се настаняват в града? Оттам му потвърждават, че придошлите сирийци дори вече имали договор за настаняване в една от къщите.
Още същият ден Господин Господинов се среща с тях – 11 човека - петима мъже, три жени и три деца на по 5, 3 и 1 годинка. Идват от приемния център в Харманли. На ръка носят документа от Агенция за бежанците към МС, който им дава статута на бежанци. Показват на кмета и договор със собственика на къщата в Мъглиж, както и адресна карта. Намеренията им са да останат за постоянно в градчето и да си потърсят работа. В декларациите си твърдят, че двама от тях са с висше образование, петима с основно и един само - неграмотен. Никой обаче не знае български. Ортодоксални мюсюлмани са, а една от жените е сунит.

Кметът на Мъглиж остава шокиран от високия за малко градче наем на къщата, която са наели
през агенция за недвижими имоти – 1000 лева на месец. Той в същия ден на пристигането на сирийците започва да се главоблъска легитимно ли е по този начин да му дойдат чужденците и да носят на ръка документа от МС. По същата схема - без знанието на кметовете, са се заселили и в скандалното казанлъшко село Розово, както и в Стара Загора, където броят на сирийците вече бил около 200 души. Първо се настанявали в наетите квартири и едва после се легитимирали в общината.
В Стара Загора е била използвана агенция за имоти, собственост на сириец, завършил медицина у нас. ”А общината е длъжна в 14-дневен срок да оформи документите на бежанците, за да им издаде ЕГН!”, пояснява кметът на Мъглиж Господин Господинов и се чуди какво да прави с 11-те сирийци, които местните още отсега не искат да приемат.

В общината живеят 12 800 души, а безработицата е огромна - 28,1 на сто. Етносът е пъстър – освен етнически българи, има роми, лингури, каракачани, гагаузи и турци. За едно работно място се състезават между 35 и 40 човека. Ако тръгнат на работа сирийците, кой ще плаща здравните им осигуровки?!, питат местните. Децата трябва да учат. Как, като не знаят български? Ще има ли в общините с настанени сирийски бежанци програми за обучение на деца и вързастни на български език?
Хората в Мъглиж се страхуват и от кражби. Набезите на циганите са им предостатъчни. Цял ромски квартал в Мъглиж, и то до самата магистрала, е пълен с незаконни бараки с потресна мръсотия около тях. Преди време самият кмет на Мъглиж бил нападнат във въпросния квартал. След като го набили, той им съборил 35 незаконни къщи. „Целият ромски квартал е за събаряне! И то напълно законно!..”, пояснява кметът, но се чуди как да го направи, при положение, че няма къде да отидат ромите, които ги обитават. Не стига че са без работа, ами и без покрив да останат?!..

Местните хора, които преди са отглеждали лозя, отдавна са се отказали. Пак заради ромите. От години ошушквали гроздето още на плод, та за вино не можело и дума да става.
Хората в Мъглиж се притесняват, че ако допуснат тия 11 сирийци, след време можело да станат и... 111. В градчето вече е плъзнал слухът, че е възможно да се настанят сирийски бежанци в сградите и обезлюдените няколкоетажни блокове над ж.п. линията в село Радунци, където е едва „мъждукащото” здравно заведение за белодробни болести. Там медицинският персонал не бил получавал с месеци заплати, самото здравно заведение било оставено на доизживяване.

Порутените и обезлюдени блокове в Радунци, където преди години са живеели семействата на здравните работници и персоналът на болницата можело да се харесат на бежанците? „Мъглиж е на път да стане второ „Розово!..”, признават си местните и искат да пресекат вълната от бежанци още сега.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Един гледа жена си, която кротко плете до прозореца и си мисли: "Да е*а тая евровизия! Сега вече няма никакъв шанс да я придумам да се обръсне..."
***

- Скъпа, взех ти подарак!
- Въже за простиране...
- Не, това е сушилня на слънчеви батерии.
***

Млад пилот захожда за кацане през нощта и свързвайки се с диспечера, решава да се пошегува:
- Познай кой е?
Диспечерът реагира веднага - гаси светлините на пистата:
- Познай къде.
***

Мичето от село Крива вада реши да отиде да работи в София. Но по пътя автобуса аварира. Така професионалното й израстване започна изненадващо рано.
***

В салон за красота.
- Ще искам маникюр, моля, като на Бритни Спиърс,
прическа, като на Анджелина Джоли, педикюр като
на Наоми Кембъл...
- А лицето като на Жерар Депардийо го оставяме ?
***

На официален прием съпруга се обръща към мъжа си:
- Скъпи, престани.Вече за десети път отиваш до бара за уиски, какво ще си помислят хората?
- Не се притеснявай скъпа, всеки път казвам, че е за теб.
***

Мъжете имат вградена пътна карта в главите, а жените - календарче.

Всяка сутрин нови вицове

понеделник, 12 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-333!

Президентът на Австрия поздрави брадатата певица

Австрийският президент д-р Хайнц Фишер лично се срещна с победителката в "Еворивизя" -
брадатата Кончита Вурст (артистичният псевдоним на 25-годишния Том Нойвирт) и сърдечно я поздрави.

В профила си във Фейсбук д-р Фишер написа под снимката с Кончита:

"Поздравявам Кончита Вурст за победата в "Евровизия"! Това е не само победа за Австрия, но преди всичко за различността и толерантността в Европа. Това, че тя посвети своята победа на всички, които вярват в едно бъдеще на мира и свободата, я прави двойно по-важна. Един хубав ден за Австрия! Сърдечни поздрави!"