събота, 12 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 121-и!

Над 300 души участваха  на протеста срещу правителството на Пламен Орешарски тази вечер. Хората отново се събраха  на пл. “Независимост” в столицата, пред Министерския съвет.

Актуално!

Наш камион заля Дуисбург с 400 свински трупа по улиците! Уникални СНИМКИ

Камион, пътуващ от България, разсипа 23 тона месо по улиците на германския град Дуисбург.

Инцидентът е станал тази сутрин, съобщи немският информационен портал „Дер Вестен”.
Превозното средство е било натоварено с 400 кланични трупа на свине.
По пътя към кланицата в Дуисбург, товарната платформа се е отделила от камиона вероятно поради техническа неизправност.
Наложило се е екип от пожарникари да я разглобят, при което 23 тона кланично месо е изпаднало на улицата, както и на пътя за пешеходци.
Работите по почистването са продължили до следобедните часове.

Разкрития!

Администрацията на Барак Обама пусна негов фалшифициран акт за раждане

Произходът и семейството на Обама са доста интересни. Може би, ако той не бе президент на
САЩ и то с втори мандат въобще нямаше да е интересно, че вуйчо му Онианго Обама беше арестуван през 2011г. докато шофирайки мъртво пиян едва не отнесе полицейски патрул в Месачузетс и поглеждайки с “червен и изциклен поглед”, както свидетелства пътния полицай, заплашва полицая, че “ще звънне в Белия дом”. Онианго Обама бе заплашен да бъде екстрадиран обратно в родната Кения.


Въпроса около издигането на Барак Обама до президентския пост обаче е съществения въпрос. Кой го е издигнал, кой го е поставил на президентското кресло в Белия Дом? И срамува ли се Обама от вуйчо си, който е арестуван докато шофира мъртво пиян и от брат си в Кения, който през 2009г. също беше арестуван за притежание на наркотици. И така, имаме двама известни родственици на Обама – единия шофира пиян, другия арестуван с наркотици. Какво ли още не знаем за семейството на американския президент? Американците дори не знаят кой всъщност е Барак Хюсеин Обама, тъй като администрацията на президента публикува (под обществен и медиен натиск) фалшифициран акт за раждане на Обама. В последствие Обама се нахвърли на журналистите и ги заплаши с арести, ако продължават да разпитат за акта му за раждане.

Част от доказателствата, че Барак Обама е показал на американците фалшифициран и подправен свой акт за раждане

В своя реномиран сайт – ( Israel Science and Technology – IST), превърнал се в “научния портал на Израел” бившия съветник на премиера на Израел Бенямин Нетаняху е опубликувал доста факти за въпросния акт за раждане на американския президент Барак Обама. Според него

“Публикуването от Белия дом на документа за раждане на Обама през април 2011 г., след години на спорове”, извиква в нашето съзнание възможността, че може да има нещо подозрително в наличната информация за този документ.”
Липса “1″
Използвайки софтуерна програма Foxit Reader версия 4.3.1 , уебсайтът IST  разглежда PDF файла, публикуван от Белия дом на 27 април 2011, и установява, че последната цифра от номера на удостоверението за раждане, 61 10,841, изчезва при 800  % увеличение.Също така, шрифт на последната цифра е различен от този на другите цифри. “Това е само един пример,” заключават израелците след разглеждане на номера на удостоверението за раждане. ”Още много примери могат да бъдат разкрити чрез изследване на увеличения  документ с преглед на цялата страница на документа”.  Извод: “Накратко, този прост анализ, използван само за разглеждащ софтуер, разкрива, че PDF-документът е бил преправян с графичен софтуер.
“Разгрупиран” образ

На следващо място, сайтът IST разглежда PDF-файла на удостоверение то за раждане в свободно достъпния Inkscape graphics software , версия 0.48.1.
  “Във векторен графичен софтуер, образът е съставен от елементи” отбелязва уебсайтът. ”Ако” официалното Удостоверение за раждане на Обама беше фотокопие на документ, би трябвало да  не  се състои от отделни части. “
   Сайтът казва, че съществуващата линия “в долната част на софтуера съобщава, че изображението се състои от ’2 обекта”, които са били обединени”.
  Израелците разкриват, че PDF-удостоверението  за раждане на Обама може да се разгрупира, разкривайки отделните слоеве. Най-важното от деветте различни разгрупирани слоеве също така показва, че последната цифра, 1, липсва в номера 61 10641 на удостоверението  за раждане.

Антипропаганда!

Имотните декларации на един „успял“ мъж на 33

Младият и успял на 33 години човек Делян Пеевски се оказа с изненадващо скромни възможности и  имоти.
Българският „Цукерберг“, както го нарекоха някои депутати, официално не притежава фирми.
Според най-актуалната му имотна декларация – от юни 2013 г. – Пеевски има само 52 756 лева в българска банка и кара стар „Опел“, купен за 1000 лева. Не става ясно точно кога се е сдобил с колата, защото според една от по-старите декларации покупката е направена през 1999 година, а според друга – през 2003-а.
Имоти  в декларациите са  мезонет в кв. „Бъкстон“ с площ 220 кв.м. и два гаража, придобити от младия Пеевски още на 22 години, докато е студент и с неясно какъв трудов стаж и доходи. Това е имотното състояние на успелия мъж на 33 години – депутат, следовател, бизнесмен и медиен магнат в едно – според неговите декларации. 

Актуално!

Каката на Бойко Борисов: Чувствам се политически репресирана

Чувствам се политически репресирана. Непрекъснато ми пречи, че ме коментират като сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, а аз съм професионалист. Така коментира в "На светло с Люба Кулезич" спирането на конкурса за болница "Шейново" сестрата на Борисов д-р Красимира Иванова, която е кандидат за директор на здравното заведение.
По думите й конкурсът за шеф на болницата е спрян заради това, че тя има конфликт на интереси, а конфликтът е, че брат й е лидер на политическа сила.

На 30 май бе обявен конкурса. Има 11-членен състав на журито. Явихме се на първото отваряне на документите. Според проверката бяхме допуснати до следващия кръг преди три седмици, поясни Иванова. Казаха ми, че вторият етап се отлага за неопределено време поради възникнал конфликт на интереси. Не знаех за какво става въпрос, но после стана ясно, че има конфликт, тъй като съм сестра на лидер на шеф на политическа сила, обясни и самата д-р Иванова. Тя заявява, че не се е отказала от битката за "Шейново".

Конкурсът е спрян, ще бъдат подменени членове на комисията, която е избирала всички директори на всички конкурси. Като юрист за мен е безспорно, че няма конфликт на интереси, тъй като д-р Иванова не е на публична длъжност, коментира зам.-кметът по правните въпроси в Столичната община Юлия Ненкова.

Подадох жалба, според която няма конфликт на интереси и аз съм се явила на този конкурс нормално. Не става въпрос дали аз ще стана директор на "Шейново". Но аз питам: Защо в годините не можа да се проведе един нормален конкурс за директор на "Шейново". И защо аз като сестра на Борисов се коментирам като такава. Аз съм модерен човек със своя мисъл и свое желание. Защо непрекъснато се интерпретирам като такава. Това непрекъснато ми пречи, подчерта д-р Иванова. Тя допълни, че в последните години това е 4 опит да се назначи ръководство на "Шейново", като досега винаги е било временно ръководството. И в момента временен шеф изпълнява длъжността директор и това е д-р Румен Велев, който е и един от кандидатите за поста, коментира д-р Иванова.

Въпреки че конкурсът е спрян, кандидатите трябва да получат вече резултатите. Приех предизвикателството и ще стигна до край, за да разбера защо е това съпротивление да влезе нов човек в болница "Шейново", защото от финансовите разчети ситуацията там никак не е розова, коментира още д-р Иванова.

Разкрития!

10-те тайни, които КАТ не искат да знаете

Ето десет от тях, които могат да ви спасят от нелепата ситуация с лакомите катаджии. Преди да
ги прочетете, запомнете - карайте внимателно и спазвайте правилата за движение.

1. Патрулът на пътя няма уред, с който да засича превишена скорост. Ако ви спре някой катаджия и ви каже, че се движите с превишена скорост, веднха го попитайте с какъв уред констатира това.
2. Мобилните камери не могат да снимат нощем. Това го правят само стационарните, които имат светкавици.
3. Радарът не може да засича в тунел. Независимо дали камерата на КАТ е стационарна или мобилна, дори и да е сложена на близо, до изхода на тунел, тя не може да улови правилно обратния сигнал, който се отразява от стените.
4. Градското видеонаблюдение не може да снима за скорост. Системите от камери по улиците в София, Варна и други градове не са радари. По техни клипове не могат да бъдат съставни електронни фишове за скорост.
5. Стационарните камери не виждат коли със скорост над 250 км/ч.Звучи невероятно, но онези, които профучават бясно край радара на шосето, отървават глобата.
6. Дрегерът мери алкохола в количество издишан въздух, съдържанието в кръвната проба не е същото. Когато уредът, който носят катаджиите, випокаже алкохол над допустимите 0,5 промила, не бързайте нито да се отчайвате, нито да давате подкуп.
7. Уредът за алкотест трябва да е годен и да е собственост на МВР. Ако полицай иска да ви изпробва с дрегер, той е длъжен да носи документ за уреда, в който пише вида му и кога е минал за технически преглед.
8. Не всеки полицай има право да пише акт или фиш. Обърнете внимание на униформата, името, фамилията и длъжността на полицая, който ви е спрял за проверка.
9. Искайте фиш за нарушения, които се наказват с глоба до 50 лева. Ако ви хванат с някакаъв очевиден грях и сте съгласен за вината си, настоявайте да ви напишат фиш, а не акт.
10. За зимни гуми глоба няма. Когато ви проверяват думите, катаджиите може да пропуснат да споменат, че в закона няма санкция, ако се кара с летни гуми през зимата.

Смех

Що не дадоха нобела за мир на Сидеров. Първият фашист, който се е коалирал с комунисти и с етническа партия едновременно
     *
Тежко на държава, в която Здравко от Ритон и Люси са музикални специалисти и жури в музикален формат, а П. Буюклиева се прави на тийнейджърка
    *
- Изгорете вещицата!
- Но тя е красива...
- Добре, но след това я изгорете!
    *
Младеж споделя на стената си във Фейсбук:
"Момичетата, които пишат в статуса си: "Трудно е да ме намериш, лесно е да ме изгубиш." ми напомнят за чорапите ми- винаги така се случва..."
   *
Всеки мъж иска да има умна, добра, вярна и красива жена… Но всичко се прецаква, когато умната разбере за добрата, а вярната за красивата
   *
Момиче поканило гаджето си на вечеря в дома на родителите си. Перспективата била ужасяваща, но тя му обещала, че после ще излезе с него и ще му се отдаде. За да се приготви, момчето, което също било девствено, отишло в аптеката да си купи презервативи. Аптекарят бил много услужлив и му обяснил всичко за секса. Накрая попитал момчето дали иска опаковка с три или шест презерватива.
- Мисля, че предпочитам шестте - отвърнал младежът. - Пред
полагам, че следващите няколко нощи ще съм доста зает.
Момчето отишло навреме за вечерята и на вратата го посрещнала приятелката му. Тя го въвела в трапезарията, където вече седели родителите й. Настанили го и му предложили да каже молитвата. Момчето свело глава. След десет минути главата му продължавала да е наведена. Когато след двайсет минути все още не бил изправил глава, момичето се наклонило към него и прошепнало:
- Не знаех, че си толкова набожен.
- Аз пък не знаех, че баща ти е аптекар.
   *
Вуте хванал златната рибка.
1-во желание:
- Да умре на комшията кравата.
- Ок..
2-ро желание:
- Да умре и на другио комшия кравата.
- Ок....
3-то желание:
- Да умре и мойта крава
- Е, що и твойта, бе..
- Да нема от къде да си купат млеко...

петък, 11 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 120-и!

Протестите срещу правителството на Пламен Орешарски продължават за 120-и ден в столицата.

Антипропаганда!

Орешарски дава интервю в bTV, 50 полицаи го охраняват

Над 50 полицаи охраняват сградата на bTV заради участие на премиера Пламен Орешарски.
Всички входове на зданието са блокирани, а на паркинга има над 10 полицейски коли, джипове и един микробус. Засиленото полицейско присъствие се налага заради участието на министър-председателя в предаването "Лице в лице".

Антипропаганда!

Ода за Бареков

След като Бойко Борисов слезе от голямата сцена, народният гений остана за известно време
без конкретен пиедестал, върху който от време на време да се изплисква. Спасението обаче дойде. На мястото на ББ се е появил нов идол, в чиито крака да хвърлят рози, гащи и стихотворения почитателки от села и градчета. В Златица местна поетеса дари изгряващия политик и залязъл журналист Николай Бареков с ода. Това не е нов жанр - още от времето на Тато властта предизвиква трели в сърцата на бг поета.

Надежда

Бареков слезе на земята,

Бареков пръв откликва във душата

Безредие да няма във въздуха

И по земята.



Един е той – но няма ли подкрепа,

ще падне скоро от височината.

Най-бързо с мисълта си ти,

променяш парламента и общината.



Безработица да няма, в бизнеса

корупция да отшумява.

И за младите всичко придобито

във България да си остава.



Документи във бюрата потреперват,

правозащитници – бързо-бързо информират,

да не става всичко хаотично,

структурни промени за добро да има.



По-бързо и по-открито банките

ще пълним с проекти и пари,

но със лихви по-големи

от Европейските страни.


А конкуренцията от либералните среди отговори със следния стих:

О, Местан, Местан, заради теб ще хвърля моя фустан!

Продължението тепърва ще се пише...

to be continued

Разкрития!

Бойко Борисов извади скандални документи за аферите на Станишев и Моника Йосифова! Снимки

"Парите по аферата "Хохегер" са се превъртяли през Пловдивския панаир. Станишев е превел




три милиона от панаира, а те са се върнали при Моника Йосифова, вече Станишева". Това оповести преди минути Бойко Борисов чрез личния си профил във Фейсбук.
Бившият премиер публикува и извадки от стенограмата за решението на Министерския съвет по времето на Станишев, която е свързана със скандалното отпускане на пари.
"В тази скандална стенограма министрите от тройната коалиция и премиерът Станишев заявяват, че процедурите и законът нямали значение. А сегашната тройна коалиция взе предпазни мерки, за да не излизат на светло подобни далавери. Орешарски получи антинаграда за влошаване на практиката, създадена от нашето правителство, да се публикуват пълните стенограми от заседанията на МС", категоричен е Борисов.

Цитат на деня

Бойко Борисов:

"Предлагам да прекратим, докато Сергей Станишев се наспинка", каза Борисов в пленарната
зала.

Актуално!

Орешарски се чувствал прекрасно, ползвайки задните входове

Борисов: Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи


Премиерът Пламен Орешарски обясни пред журналисти в четвъртък, че може да издържи до края на мандата си да бъде освиркван и да влиза на срещи през задния вход и с полицейски кордони. Коментарът му дойде след края на среща с Гръцкия бизнес форум в столичния хотел "Шератон", за който се наложи да влезе през задния вход заради събрали се протестиращи, докато полицейски служители разположиха два кордона пред главния вход на сградата в центъра на София.

Влизайки през задния вход министър-председателят избегна повторение на блокадата на кортежа ме преди ден на излизане от столичната градска галерия, където бе за откриване на изложба. Орешарски вече натрупа опит да бъде приклещван от недоволни от управлението му, които му приложиха същия прийом и на излизане от интервю в Българската национална теливизия, но бе спасен от гардовете си от Национална служба "Охрана".

"Прекрасно се чувствам, защото има толкова много неща да се свършат в държавата", заяви Орешарски в отговор на журналистически въпрос след срещата с гръцките бизнесмени в четвъртък как се чувства, когато трябва всеки път да влиза през задния вход или през блокади. "Ако тези хора можеха да го свършат, да го бяха свършили в последните четири години", допълни той.

Премиерът заяви още, че може да издържи така до края на мандата. На въпрос дали е нормално в една европейска столица да има толкова много полиция през целия ден, министър-председателят отвърна, че за това трябва да се питат хората, които протестират цял ден.

"Сигурно не е нормално, но питайте хората". При коментар, че протестиращите не искат той да е премиер, Орешарски първо попита: "Кой не иска да съм премиер?", а след това заяви: "За това нещо има избори... Ако сме нормална европейска държава, има избори".

Той отказа и коментар на решението на Конституционния съд да остави Делян Пеевски в парламента. По повод внесения от ГЕРБ втори вот на недоверие, премиерът заяви, че не се е запознал с мотивите. Той обаче допълни, че му се струва, че вносителите на вота "прибързват".

"Като премиер Орешарски ще бъде запомнен с това, че научи всички задни входове и изходи", побърза да напише предшественикът му от ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук.

Смех

Журналистка взима интервю от Веско Топалов и решила да блесне с остроумие:

- А вие каква царица предпочитате - жива или дървена?
- Зависи в каква позиция...
       *
Преподавател по логика полудя, когато не успя да изтрие сухо вино с влажна салфетка.
       *
Пияни пернишки рибари през нощта хванали русалка. На сутринта се оказало, че това е сом, и всички много се срамували...
       *
През 1874 хокеистите са първи път са почнали да ползват протектор за слабините(суспенсуар). През 1974 година са първи път ползват каска. Минали са 100 години докато съобразят, че мозъкът също е жизнено важен орган...
       *
Чукчата се закопчава, излиза от колибата и вика на жена си:
- Тичам за акушерка до града! Ще гледам до девет месеца да съм се върнал!
       *
Жена останала вдовица.
Събрали се селяните и решили да и намерят съпруг, че така и грехът не е далече. Намерели подходящ кандидат, също вдовец. Само че човекът бил месар, прост човек, необразован. Жената въпреки това се съгласила и се оженили.
Първата вечер слага тя масата, а съпругът казва:
- Още леля ми казваше, че добрият християнин, никога няма да седне на масата без да е преспал с жена си.
Усамотили се те в спалнята, после вечеряли, а той отново:
- Още дядо ми казваше, че човек никога не бива да заспива без да е уважил жена си.
И пак.
Сутринта:
- А чичо ми казваше?
След обед:
- Некога баба ми казваше?
Минала се една седмица, питат селяните жената какво мисли за новия си съпруг.
- Вярно, той не е интелигентен, като първия ми мъж, но пък е от много добро семейство!
        *
Още не сте изпратили пет опаковки от кубчетата Maggi?
Изпратете бързо, че вече няма в какво да опаковаме!

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 119-и!

Протестът срещу Орешарски днес започна два часа по-рано – в 17 ч. демонстранти се събраха пред хотел “Шератон” в очакване да се появи премиерът  и да го освиркат. Орешарски влезе, а след това се и измъкна откъм тоалетните на “Шератон”, за да не го освиркат.

Актуално!

Протестиращи пак подгониха Орешарски из софийските улици

Гневни протестиращи скроиха пореден номер на министър - председателя Пламен Орешарски.
Те то издебнаха на срещата му с Гръцкия бизнес съвет в столичния хотел "Шератон". Благодарение на гардовете си,  премиерът избегна протестиращите, които вече четвърти месец искат оставката му. Министър-председателят се скри от хората, минавайки през задния вход на хотела.
Преди събитието полицейското присъствие беше изключително засилено в района.
Хотелът бе блокиран от два кордона полицаи, които осигуриха вход на важния гост.
Служителите на НСО късаха и залепените в района надписи с искане „Оставка".
Само преди два дни Около 200 протестиращи се събраха пред Софийска градска галерия, където Орешарски откри изложба на художника Жул Паскин.
При излизането си премиерът бе посрещнат с освиркване и опит да бъдат блокирани колите на премиера и охраната. Наложи се полицаи и служители на НСО да разбутват протестиращите, за да може да продължат автомобилите на премиера.

Актуално!

Грозно посрещане за наште в Армения! Бомбички и „Българи-цигани“ за националите! Видеo

Враждебно посрещане устроиха феновете на арменския тим на българския национален отбор по футбол при пристигането му на летището в Ереван. Снабдените с димки и бомбички фенове бяха отцепени от полицията. Те обаче си "изпълниха програмата" с фойерверки, като скандираха „Българи-цигани!“ по адрес на българската делегация при излизането на отбора от аерогарата.
Българският състав, воден от президента на БФС Борислав Михайлов и селекционера Любослав Пенев, бе охраняван от около 50 полицаи и 10-12 патрулки и до инциденти не се стигна.
Борислав Михайлов се закани да подаде жалба и до УЕФА, и до ФИФА.
Утре вечер българският тим гостува на Армения в решаваща квалификация за Мондиал 2014. Двубоят е от 18.00 часа наше време.


Актуално!

ГЕРБ внесоха нов вот на недоверие

ГЕРБ внесоха вот на недоверие срещу правителството. Вотът е за провала в политиката на регионално развитие и инвестициите, това обясни пред журналисти Цецка Цачева, от Парламентарната група на ГЕРБ.

Актуално!

Май става преврат в Либия

След премиера и министърът на финансите е отвлечен неизвестно къде

Министърът на финансите на Либия Абдел Карим ал Киляни е задържан и отведен в неизвестна посока, съобщи РИА Новости, като се позова на „Скай Нюз Арабия”. По данни на източници в Триполи, министерството на вътрешните работи на Либия, подкрепено от военни революционни организации, провежда специална операция във връзка с информацията за участие на някои високопоставени политици в престъпления, свързани с държавната сигурност и корупция.
Засега няма подробности около задържането на Киляни.

По-рано в медиите се появи информация, че по разпореждане на прокуратурата в Либия е задържан премиерът на страната Али Зейдан.
Правителството на Либия ще проведе извънредно заседание във връзка с информацията за предполагаемото отвличане на премиера на страната Али Зейдан, съобщи пред „Скай Нюз Арабия” официалният представител на либийския кабинет на министрите Мухамед Маабар.

„Правителството ще проведе извънредно заседание. Когато се проясни ситуацията ще бъде направено изявление за пресата. Засега не знаем нищо, освен това, че Зейдан е бил отведен от своята резиденция в Триполи”, каза Каабар.

Той не можа да потвърди или опровергае появилата се в медиите информация, че премиерът е задържан по разпореждане на Главната прокуратура на страната.

В същото време други източници съобщават, че задържането на либийските политици може да означава преразпределяне на властта в Либия между групировки от бивши революционери.

Правителството на Либия подозира, че зад отвличането на премиера на страната Али Зейдман стоят две групи от бивши бунтовници – камарата на революционерите и бригадата за борба срещу престъпността, които са под шапката на министерството на отбраната и министерството на вътрешните работи, предаде АФП.

Смех

След събличането на Петев, на "Герена" най-накрая видях гол през новия сезон.

     *
БСП толкова обичат бедните, че като дойдат на власт ги правят три пъти повече...
     *
Срещат се момче и момиче, съученици от гимназията. Момчето попитало:
- Как си, какво ново?
- Ами омъжих се в Германия - казала тя. - Имам две деца, успешна кариера! Ти?
- Аз съм тръгнал да си плащам интернета...
- Аха...а иначе?
- Иначе ще ми го спрат!
     *
- Но защо не може? Нали ти сам каза, че твоята врата винаги е отворена за мен!
- Това беше, когато ти вече бе вътре.
     *
Две крави си пасли.В пристъп на екзистенциализъм едната споделила:
– Понякога си мисля , че хората ни обгрижват само заради млякото и месото !?
– Айде стига с твоите конспиративни теории вече!
     *
Психиатрично заведение. В стола:
-Аз съм хан Аспарух, дайте ми една порция.
-И за мен една порция, защото съм цар Борис.
-За мен две порции!
-Защо? - пита учудена готвачката.
-Аз съм Кирил и Методий!
     *
- Имах следния случай, когато бях в гората..
- Давай накратко!
- Син на три години.

сряда, 9 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 118-и!

За 118-и пореден ден в центъра на София се събраха протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски. И тази вечер той не минава без напрежение.
Tази вечер в протеста участват около 500 души. Те се събраха пред Министерски съвет, а след това се опитаха да тръгнат по бул. “Дондуков”, но части на полицията и жандармерията препречиха пътя им.

Антипропаганда!

Возят Орешарски без гражданска отговорност! Снимка

Проверка в системата за застраховане показа, че гардовете от НСО возят премиера Орешарски без задължителната за всички "гражданска отговорност".

Разкрития!

През 1909 година Ленин и Хитлер са играли шах в дома на Ротшилд! Снимки

Защо банкерите Ротшилд финансират Карл Маркс?

Защо банкерите финансираха революциите и комунизма?

От неизвестна до сега  гравюра публикувана от британския „Телеграф“ се разбира, че преди 100 години, Адолф Хитлер и Владимир Ленин са се познавали и са играли заедно шах. В тази картина, Хитлер седи до прозореца и да играе с белите, а Ленин е в сянка с черните фигури. Гравюрата се казва: “Шахмат: Ленин и Хитлер – Виена, 1909″.

Картината е нарисувана от Emma Lowenstramm, учителка на любителя художник Хитлер и е подписана за спомен на обратната страна от двамата бъдещи диктатори. Хитлер и Ленин се запознават във Виена по врема на гостуване си при познато богато семейство (барон Ротшилд, чиито незаконен внук е Адолф Алоис Хитлер). Както знаете, в началото на миналия век, Хитлер е бил успешен млад  художник, а Ленин е бил на една от многобройните си разходки по Европа, неизвестно от кого финансирани, по време на която написва книгата си „Материализъм и емпириокритицизъм”.

Еврейското семейство, което е притежавало тази гравюра, напуска Австрия в началото на Втората световна война и я оставя на съхранение при икономката си заедно с друго лично имущество.

През 2009 година, пра-правнукът на икономката продава продава: "Шахмат: Ленин и Хитлер – Виена, 1909″ на търг за 64 000$.

Защо банкерите Ротшилд финансират Карл Маркс?

Защо банкерите финансираха революциите и комунизма?

В интернет може да се намери твърде интересната информация, че фактически Карл Маркс е бил финансиран от банкерския клан Ротшилд (известно е, че Маркс никога не е работил, за да си изкарва прехраната, но комунистическата пропаганда обикновено се измъкваше с хипотезата, че бил "спонсориран" от Фридрих Енгелс по чисто "приятелски" и "идейни съображения.).
Една такава косвена улика е  обстоятелството, подчертано наскоро от руския икономист професор Валентин Катасонов (автор на наскоро излязлата обемиста монография "Капитализмът" - в 1000 стр.), че нито в "Капиталът", нито в другите съчинения на Маркс има някакви сериозни "класови обвинения", нападки, сарказъм, критични анализи на дейността и други подобни негативизми срещу банкерите (лихварите). И това на фона на хилядите споменавания на "класи", "класова борба", капиталисти", "експлоатация" и т. н. - всеки, който преди 1989 г. малко от малко е разлиствал безкрайно досадната книжнина по "диамат", "истмат" и "научен комунизъм", може да си припомни цялата тази терминология. Самият "Капитал" е такъв "критичен анализ" на дейността на капиталистите, но... само на един тип капиталисти: фабрикаджиите. Предприемачите. Индустриалците. Собствениците на фабрики, заводи, индустриални предприятия. Тоест: на онези, които са в пряк досег с работниците, "експлоатираните", "пролетариата". И фактически, на онези, които организират създаването на материални ценности - от конци и игли за шиене до параходи и локомотиви.
Да, по времето на Маркс експлоатацията е била жестока, достатъчно е да се разгърне някоя книга от класическата литература на ХІХ-ти век, която засяга тази тема.
Но "капиталът" не е във фабриките и заводите.
"Капиталът" като капитал, т. е. пари - е в банките.
Защо Маркс заобикаля с мълчание тази сфера? Как е възможно, при целия негов гняв срещу "експлоататорите", заради който гняв от страниците на "Комунистически манифест" направо пръскат кървави слюнки, да не забележи кои са главните "експлоататори" на "пролетариата"; на всичко отгоре, такива експлоататори, от чиято дейност фактически не произтича никаква полза, никакъв реален и материален продукт? Индустриалците, независимо от всичките им "лоши черти" като алчност, социална безчувственост и т. н., все пак организират производството на материални блага, а и създават работни места, достатъчно е да си спомним един Хенри Форд, например. Банкерите обаче нищо не създават, само  трупат "капитал" в истинския смисъл на думата - пари, финанси, а Маркс някак не ги "забелязва".
Днес, с примера на сегашната икономическа криза, виждаме съвсем нагледно, следейки новинарския поток, че именно банкерите са на върха на "капиталистическата" финансова пирамида. Те имат решаващата роля в световните политически и социални процеси. Знаят се дори имената им: на самия финансов връх около 15 клана (семейства) от типа на Ротшилд, Рокфелер, Кун, Лейб, Шифт, Варбург, Морган и т. н. - а под тях: около 300 не чак толкова богати, но също твърде влиятелни рода.
Дори ние, обикновените хора, го забелязваме

А един такъв "велик мислител" като Маркс пуска това обстоятелство покрай ушите си - на всичко отгоре, ако пък се вгледаме в имената, ще видим, че по негово време фамилиите, родовете или клановете са пак горе-долу същите.
Маркс обаче не забелязва това - и стоварва целия си "исторически гняв" срещу фабрикантите. Индустриалците.
Защо ли?
Няма как да знаем защо, понеже обяснението би могъл да го даде само той.
Но поне можем да предположим въз основа на появилата се и непрекъснато появяваща се информация в тази огромна световна библиотека, складирана в интернет.
Каква хипотеза се очертава, ако се ограничим само с няколко изречения в рамките на известните факти?
Най-важната констатация: Маркс не закача банкерите.
Под влиянието на дейността на Маркс в цяла Европа (а по-късно и в цял свят) капиталистите-индустриалци получават неочаквано могъщ опонент за своята дейност в лицето на никнещите като гъби "пролетарски", "комунистически", "революционни", "синдикални" и всякакви там други организации от този тип. Тоест, капиталистите-индустриалци получават насреща си огромно историческо главоболие, което им виси над главата и ги държи в шах до ден-днешен. Дали това е добро или лошо, е отделен въпрос. Предполага се, че в крайна сметка е добро, защото така огромни човешки маси получават възможност да извоюват по-големи права и по-добри материални условия за живот.

Нека да е така. Засега констатираме само, че капиталистите-индустриалци получават огромно главоболие.
За разлика от капиталистите-индустриалци, капиталистите-банкери не получават никакво главоболие. Те продължават да си получават само едно нещо: своите лихви. Но неприятности с вече организирания и намерил идеологията си"пролетариат" банкерите, за разлика от индустриалците, не получават.
Главоболието на капиталистите-индустриалци, наречено по-късно "международно работническо движение", посредством дейността на Маркс е фактически създадено и финансирано от капиталистите-банкери.
Механизмът на действие при френската революция и "пролетарското движение" е един и същ: отначало се финансира идеологическата платформа - при революцията това е Френската енциклопедия, при "пролетарската борба" - "Капиталът", а после вече върху тази идеологическа платформа се създават и финансират съответните организации, които започват да прилагат кървавата идеология на практика.
И френската революция, и комунистическите функционери се отнасят с еднаква омраза към християнството и Църквата. Тази тенденция в Европа продължава и до днес - през 2013 г. във Великобритания вече забраняват на християните да носят кръстчета и да осиновяват деца.
Банкерът от Уолстрийт Якоб Шифт - човек от обкръжението на Ротшилд, финансира руската революция през 1917 г.
Банкери от Уолстрийт, сред тях и Прескът Буш - баща и дядо на двамата американски преиденти Буш, който тогава е в управата на "Чейз Манхатън банк", финансират политическата дейност на Хитлер. Като размер на спонсорирането се споменават 1 милион долара (в днешна стойност явно са доста повече). За тази си дейност през 1942 г. Прескът Буш е даден под съд, но ловките му адвокати  успяват да го спасят. Ала все пак, за да бъде изправен на подсъдимата скамейка, е имало някакви мотиви, нали?
През ХVІІІ в. в Англия набира сила лихварският капитал, който концентрира сериозни финансови средства. Трябва обаче да се отчете, че този капитал е набрал сила и 2 века преди това, приблизително в средата на ХVІ-ти век, когато се е създала финансовата империя на Фугерите. Само, че тогава Фугерите се провалят и фалират по най-баналния начин: кралете и князете, които те са финансирали, просто отказват да си плащат дълговете. Как ще принудиш един крал или княз да ти плати? С какво?  По какъв начин? Нали държавата, тоест властта с армията, полицията и всичките й останали реквизити, е негова - на краля, княза, тоест: НА ХРИСТИЯНСКИЯ ВЛАДЕТЕЛ?
И кланът Фугер се разорява, след което изчезва от историческата сцена. Причина - липсата на политическа власт.
Очевидно кланът Ротшилд е отчел горчивата поука от съдбата на клана Фугер - и след натрупването на капитал започва настойчиво да се домогва именно до политическа власт.
Дейността на масоните с тяхната идеология (отделен въпрос е как тази дейност и идеология се създават, организират и финансират) се оказва удобна платформа за пробив в политическата власт, като съответната конюнктура е създадена във Францияв средата и края на ХVІІІ-ти век.
Пробивът там е извършен; вярно, че Наполеон и след това Реставрацията забавят развитието на процеса - но, така или иначе, нанесената на Франция рана в историческа перспектива е смъртоносна , ако се съди по нейните гърчове в сегашната й агония, само 200 години по-късно. За някои 200 години са много време, за други малко - зависи от историческия мащаб, с който се борави.
Френската зараза плъзва в Европа - и по-нататък лавината става неудържима.
И все пак въпросът остава: защо в средата на ХІХ-ти век кланът Ротшилд финансира Карл Маркс и борбата срещу капиталистите-индустриалци?
Като подчертаваме пак, че поне засега няма как да се установи със сигурност, може да се предоположи с голяма степен на вероятност следното: успоредно с лихварския капитал, който се движи изпреварващо във времето, от средата на ХVІІІ-ти век заедно с промишлената революция започва да набира сила и индустриалният капитал.
Фабрикантите. Тоест: организаторите на производството на материални ценности, които ценности след продажбата си носят пари.
Сиреч: носят КАПИТАЛ.
С други думи: зараждащата се индустрия отнема на лихварите (банкерите) приоритета в трупането на пари - сега вече не само от търговия и лихварство, но и от производството на материални вещи започват да се получават сериозни печалби.
Разликата обаче е не само в това - но се пренася и в етно-религиозна плоскост.
На християните в онази епоха, а и открай време, е забранено по чисто религиозни причини да се занимават с лихварство.
Затова и то става сфера, в която се вихрят... да го кажем по-меко и деликатно,  нехристияни.
Самото име "Ротшилд" ("червен знак") води названието си от червената звезда на Давид, която основателят на фамилията лепва над лихварската си кантора в Лондон.
И докато не съществува машинна индустрия, лихварите имат пълната гаранция, че единствени В СВЕТА разполагат със сериозни парични капитали. Тоест: че са най-богатите. Но не просто най-богатите - а богати с пари. С капитал.

Да, вярно, аристокрацията, тоест, върхът на християнската властова пирамида, също разполага с богатства. Но основата на тези богатства са земи, замъци, дворци, от които чисти пари се получават единствено чрез селскостопанска продукция. Печалбата от тази продукция не е кой знае каква. Стига за издръжка на именията (и то не винаги!) - но не повече.
Появата на индустрията обаче променя тази ситуация. Сега вече, чрез машинното производство, християни получават неочакваната възможност също в кратки срокове да натрупат сериозно богатство, и то в пари. В капитал. Масовото производство и съответно масовите продажби на произведеното дават тази възможност. Лихварският (банкерският) капитал се оказва застрашен да бъде изтласкан от лидерската си позиция в света на парите. Колкото повече се разгръща производството, колкото повече стоки бълват никнещите като гъби фабрики по цяла Европа - толкова повече пари започват да се стичат в касите на индустриалците.

Които индустриалци в преобладаващата си част са християни, понеже индустрията, трудът и неговото организиране не са забранена зона за християните, каквото забранена зона е лихварството.
Тоест: християните започват да забогатяват.
И банкерите се виждат принудени да измислят начин, по който да нанесат удар срещу индустриалците, за да не им позволят да ги изместят от върха на финансовата пирамида.
А и да ги държат под контрол чрез непрестанната възможност работниците да бъдат вдигнати на поредния бунт или стачка, или революция.
Ето защо капиталистът-банкер Ротшилд в средата на ХІХ-ти век финансира Карл Маркс, който създава идеологическата база за разрушаването на европейското християнско общество.
Също както капиталистът-банкер Ротшилд в средата на ХVІІІ-ти век финансира Дени Дидро и другите от бандата, създали "Френската енциклопедия", която пък разрушава френското (най-силно по онова време!) християнско общество.

Разкрития!

САЩ ще спечели от фалит, да му мисли останалия свят!

САЩ ще спечели от фалит, а част от Света ще потъне, простичко защото Америка е най-големият длъжник на Планетата с уникален кредит от пет трилиона долара. Много ли е това – да видим какво казва аполитичната математика. Сумата е “само” 5 пъти по 1012 (10 с 12 нули) или 5,000,000,000,000. Обърнато в популярните милиарди, това прави 5 хиляди млрд. Щатски Долара. (3,684,056,700,278 Евро, или 7,230,562,287,391 лв. по курс 0,74 Евро за долар, или 1,44 лв. за долар от 7 октомври 2013 г.)

Всяка секунда в реално време подробно може да се види нарастването на задълженията на САЩ: U.S. National Debt Clock : Real Time

Формата на задълженията е различна, като преки кредити (заеми), директни капиталовложения, закупени американски държавни облигации, американски дългови книжа и спад на инвестициите увеличаващ задълженията.

Отказ на САЩ да плащат външния си дълг ще има разрушителни последствия на финансовите пазари от Бразилия до Цюрих, ще спре кредитен механизъм на стойност пет трилиона долара, ще обруши долара и ще изпрати света в дълбока икономическа депресия, прогнозира агенция Bloomberg, позовавайки се на финансови анализатори.

“НИКОЙ НЕ ДУНДУРКА ДОБРО БЕБЕ”

Най-големите кредитори Китай и Япония на 8 октомври вече предупредиха САЩ за задълженията им. И това не е случайно, извън пределите на страната намаляването на цените на американските облигации ще удари най-силно точно Китай и Япония, които държат почти половината дълг на САЩ. Те притежават американски дългови книжа на обща стойност 2.4 трилиона долара, респективно по 1.3 и 1.1 трилиона долара.

САЩ са най-големият длъжник в света, а Китай е най-големият чуждестранен кредитор. Двете най-мощни в икономическо и търговско отношение нации в света, които, впрочем, са първенци и по замърсяване на околната среда не могат да разрешат всички проблеми на света, но нито един от големите проблеми не може да бъде решен без тяхно участие.

Същевременно на следващия ден 9 октомври нови долари излизат от печат

Агенция Блумберг отбелязва, че фалит в САЩ ще доведе до няколко банкрута по цял свят. Финансовият пазар в момента сравнява евентуалния американски фалит с фалита на Lehman Brothers през 2008 г., който показва редица сериозни недостатъци във финансовия сектор на САЩ.

Ситуацията създава страх у инвеститорите, които започват да разпродават акции на банките, което от своя страна довежда до срутване на фондовите пазари.

Подобна ситуация, но в много по-голям мащаб, ще има и при фалит на САЩ.

Към 17 октомври на сметката на Министерството на финансите ще има около 30 милиарда долара, а всекидневните разходи са в размер на 60 милиарда. Затова е необходимо към този момент да бъде вдигнат таванът на американския дълг от законодателите. В момента Републиканската и Демократическата партия не могат да се разберат за бюджета за новата финансова година, която започна на 1 октомври и институциите в страната са блокирани.

Последният фалит на САЩ е през 1790 г., когато изплащането на дълговете на държавата се отсрочват за цели 11 години до 1801 г.

Остава и въпросът дали въобще най-големият длъжник на планетата някога ще се издължи.

Резонно е да си зададем и друг въпрос, целият конфликт между Демократи и Републиканци, дали не е една добре скроена игра за спасяване на САЩ? Спиране на плащане на задълженията или поне забавяне?

Антипропаганда!

Голямата гоненица с Орешарски! Видео


Актуално!

Борисов: ще дам моя екип да дава акъл на Орешарски! Докато се занимаваме с разни казуси, Европа ни спря 131 млн. лева!

"Делян Пеевски е легитимно избран депутат. Няма да коментирам решението на Конституционния съд, с което той го връща в парламента. Дотук беше казусът "Пеевски", каза току-що на брифинг в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него с решението на Конституционния съд се доказало, че ГЕРБ е най-демократичната партия. Защото съдии, предложени от неговата партия, гласували за оставането на Пеевски като депутат.
"Докато се занимаваме с казуса, губим европейски пари по проекти. И сега ще трябва да плащаме от джоба си за реализирането им. Готов съм да дам моя екип на премиера Пламен Орешарски да му дава акъл. За да оправим държавата", каза Борисов.
Става дума за два проекта - за ЛОТ1 на пътя София-Калотина и за тунела под връх Шипка и обхода на Габрово. "Европейската комисия ги спря, заради недобро изпълнение. Те са на обща стойност 131 млн. лв. Ако до дни не оправим нещата, ще трябва да доплащаме довършването им с бюджетни пари", поясни депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, който е бивш министър по еврофондовете..

Актуално!

Парламентът започна, Делян не дойде!

Въпреки заявката, че ще изпълнява отговорностите си на народен представител, Делян Пеевски не дойде днес на работа в парламента.
Парламентът започна работа днес с кворум от 122 депутати. Представителите на ГЕРБ, макар и в залата, не се регистрираха. За разлика от петък, когато заседанието се провали заради липса на кворум, днес за началото на заседанието дойдоха лидерите на БСП, ДПС и "Атака" - Сергей Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна 15 минути преди началото на заседанието.

Преди гласуването на седмичната програма на парламента Димитър Главчев от ГЕРБ поиска квесторите да преброят депутатите в залата - възможност, която председателят на Народното събрание Михаил Миков използва на 26 септември, за да се проведат дебати по вота на недоверие към кабинета "Орешарски". Преброяването отчете 200 депутати. След това Цветомир Михов от ГЕРБ пък поиска  председателят на Народното събрание да зачете тази регистрация и така да се вдигне нужният кворум за приемане нарушения - от 62 на 101. Миков обаче каза, че ще положи специални усилия, за да удовлетвори желанието му.

Смех

Господин Пеевски ви е оставил да живеете в Държавата Му, а вие едно депутатско място не
искате да му оставите.
    *
Преди: комунистите воюваха, евреите търгуваха, циганите крадяха.
А сега? Евреите воюват, циганите търгуват, комунистите крадат...
    *
На щанда за килими:
- Имате ли нещо за пода на детска стая, ама да е здраво и по-трайно?
- Колко деца имате?
- 7.
- По-добре асфалтирайте.
    *
В бар на плажа се появява пингвин. Сяда, поръчва уиски и пура. Изпива уискито, пурата изпушва до половината, става и тръгва. През цялото време цари пълна тишина, всички останали посетители гледат пингвина втрещено, а той, на излизане, се обръща и пита леко учудено:
- Какво сте ме зяпнали така?
Пръв и единствен се окопитва бармана:
- А, нищо...просто за първи път виждаме пингвин, на плажа, в бар, да пие уиски, да пуши пура, че и да говори.
Пингвинът отсича сърдито:
- С тия цени – и за последен!
     *
Пред св. Петър стоят четири дами. Контролният въпрос е с колко мъже са спали.
- Който ми е поискал, не съм отказвала.
- ОК. Влизай. Търси група I.
- Който ми е харесал...
- Група II. Влизай.
- С мъжа си и с любовника.
- Група III.
- Само с мъжа си.
Бясно тракане по клавиатурата... Вярно, само един ред излиза. Вдига телефона:
- Шефе, тук една спала само с мъжа си! Какво да я правя?
- Няма заради нея да отваряме нова група. Тегли й една ... и я пращай в трета.
     *
Една майка била много любопитна, какво прави дъщеря й с приятеля си, когато се затваряли в стаята. Един път вече не издържала и опитала да види през ключалката. Гледа, а там в средата на стаята децата коленичили и се молят. Впечатлена майката не се сдържала и влиза:
- Мили деца, за какво така хубаво се молите?
- За собствено жилище, мамо...
     *
Блондинка чете 10-те заповеди за блондинки:
Заповед 1: Не убивай.
Мисли си: "Не убивам."
Чете по нататък.
Заповед 2: Не кради.
Мисли си: "... и не крада."
Чете понататък.
Заповед 3: Не лъжи.
Мисли: "...хм...няма проблем!"
Чете понататък.
Заповед 4: Не прелюбодействай!
Мисли си: "Ааа това ще го пропусна....", чете още нататък...
Заповед 5: Не пропускай "Не прелюбодействай!"

вторник, 8 октомври 2013 г.

#ДАНСwithme

Протестиращите заклещиха Орешарски! Снимки


Протестът! Ден 117-и!

Напрежението в София ескалира!Обновена

Около 100 протестиращи освиркаха премиера Пламен Орешарски и лидера на “Атака” Волен Сидеров, които пристигнаха на откриването на изложбата на Жул Паскин „От Видин до Париж“ в Софийска градска художествена галерия.
Демонстранти затварят платното на “Гурко”, за да не мине джипа на Орешарски. Полицаите измъкват на ръце протестиращите от платното.
ПОЛИЦИЯТА СЕ ОПИТВА ДА МИНЕ С МОТОРИ ПРЕЗ
ДЕМОНСТРАНТИТЕ НА ЪГЪЛА НА РАКОВСКИ И ГУРКО. ОРЕШАРСКИ  СЕ ИЗМЪКНА С ДЖИПА СИ ПРЕЗ ГРАДИНКАТА КРАЙ КРЪСТОВИЩЕТО НА НАТФИЗ. ЖУРНАЛИСТИТЕ СА БЛОКИРАНИ НА ЪГЪЛА НА СЛАВЯНСКА И РАКОВСКА
“Пеевски се връща в парламента! Време е да се разгневим!” е мотото на днешния 117-и протест срещу  правителството, подкрепяно от БСП, ДПС и Атака.





Позицията на Д. Пеевски
Във връзка с Решението на Конституционния съд съм длъжен като гражданин на страна – членка на Европейския съюз, да заявя отговорно и с доблест, че името ми е подложено необосновано на публичен линч, а личността ми се сатанизира по сценарий на заемащи позиции във високите равнища на властта в държавата. Възмущавам се, че правото ми да бъда избиран – основно гражданско право в демокрацията, бе подложено на съмнение и се превърна в бумеранг, за рикошета на който аз плащам неясна и непосилна цена. Това се заявява в становище на Делян Пеевски, изпратено до медиите.
Въпросът „Кой предложи Пеевски за председател на ДАНС?“ отдавна няма смисъл. Защото отговорът бе даден многократно – премиерът Пламен
Орешарски предложи кандидатурата ми на Народното събрание, съгласувано с двете политически сили, които подкрепят Кабинета. Рутинна технология при всеки избор.
Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС.
Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос.

ГЕРБ: Конституционният съд се превърна в защитник на новото политическо мнозинство

Въпреки позицията ни да не коментираме решения на Конституционния съд, заявяваме: С днешното си решение Конституционния съд от пазител на българската държавност и демокрация се превърна в защитник на новото политическо мнозинство на БСП, ДПС и Атака, което се разпорежда по най-непрозрачния и недемократичен начин с всички институции в България. Това се казва в официална позиция на ГЕРБ по повод решението на съда по казуса Пеевски, разпространена от пресцентъра на партията.
Този акт на съда е доказателство за поредния политически натиск, който БСП, ДПС и Атака оказват. Първият случай беше отказът на Конституционния съд да обяви за незаконни изборите от 12 май 2013 г. и за опорочен деня за размисъл.
Сега вече очакваме председателят на Народното събрание Михаил Миков да продължи необезпокоявано да манипулира кворума в пленарната зала, защото ще бъде сигурен, че мнозинството на БСП, ДПС и Атака ще му осигури закрила чрез правилното решение на Конституционния съд. Ето защо ГЕРБ ще продължи да пречи на това порочно мнозинство да си приема удобни закони в парламента, които дори и да бъдат атакувани ще бъдат спасявани от Конституционния съд.
Категорично не приемаме и от политическа, и от юридическа гледна точка днешното решение на Конституционния съд. За нас то е доказателство, че БСП, ДПС и Атака вече управляват и Конституционния съд. Затова от ГЕРБ настояваме за незабавна оставка на правителството, разпускане на парламента и предсрочни парламентарни избори, за да попречим на това мнозинство да подмени членовете на всички важни институции в държавата, се изтъква в позицията на ГЕРБ.

Хиляди протестиращи сa се събрали пред сградата на Министерския съвет

Голяма част от центъра на София е блокирана от възмутени мъже и жени.

Част от демонстрантите са на мнение, че в момента в Министерския съвет се провежда тайно заседание на Министерския съвет. 
Напрежението ескалира има сблъсъци в центъра
Премиерът Пламен Орешарски се е барикадирал в сградата на Министерския съвет, след като кортежът му успя да излезе от блокадата на протестиращите на ул. “Гурко”.
Днес на улицата властваха сбивания, летящи камъни и полицейски палки. 
Със скандирания "оставка", "мафия" и "боклуци" протестиращи се опитваха да премахнат загражденията пред сградата на парламента. 
Обновена